Varkenshaas medaillons met rauwe ham, salie en gebrande perzik

Deze week een niet al te ingewikkeld recept. De combinatie van varkensvlees en perzik is wellicht een die je zelf niet snel zou gebruiken, maar ze passen verrassend goed bij elkaar.

Ik heb in dit gerecht gebruik gemaakt van rauwe ham, Brabantse plaat ham om precies te zijn. Mocht je deze niet kunnen krijgen (ja,ja.. ik weet het.. kopen)  dan kun je deze vervangen voor bijvoorbeeld coburger ham. Maar ook met bacon is dit ontzettend lekker!

Wat heb je nodig?

1 varkenshaas, neem er een die lekker dik is
10 plakken rauwe ham
20 blaadjes verse salie
versgemalen peper
zout
5 (wilde) perziken
klontje echte ongezouten boter

 

Aan de slag:

Snijd de varkenshaas in medaillons van ongeveer 2,5 cm dik.  Leg 2 plakken rauwe ham op elkaar. Leg 4 blaadjes salie op de rauwe ham, zorg ervoor dat ze op gelijke afstand van elkaar liggen. Rol de varkenshaas medaillon in de rauwe ham en zet vast met een stukje slagerstouw.

Verhit een skillet op hoog vuur. Bak de medaillons op hun kant anderhalf tot twee minuten, draai de medaillons een kwart slag en bak tot de rauwe ham bruin en knapperig is. Herhaal dit totdat de rauwe ham rondom bruin en knapperig is.

Halveer de perziken en verwijder de pit.

Zet de medaillons op de platte kant en zet de perziken op de snijkant bij de medaillons in de hete skillet. Leg een klein klontje boter bij iedere perzik helft.

Keer de medaillons om en bak de medaillons tot ze bruin zijn.  Haal ze uit de pan en laat een minuut of drie afgedekt rusten.

Als de perziken op de snijkant een mooie bruine kleur hebben en een beetje zacht zijn, zijn ze klaar.

Verwijder het slagerstouw van de medaillons, breng op smaak met wat peper en zout en serveer ze met de perziken.