Salsa Llajua

Print pageEmail page

image

Nee, het is geen dansje.. Deze week een simpel maar heerlijk recept dat goed past bij het recept van vorige week.

Wat heb je nodig?

1 grote rijpe tomaat
1/2 theelepel suiker
1/2 theelepel zeezout
1 eetlepel rode wijnazijn
1 spaanse peper
olijfolie
peper en zout

Aan de slag:

Maak de spaanse peper schoon en hak deze fijn.

Rasp de tomaat met schil en al in kom. Voeg de suiker, het zout, de wijnazijn, de helft van de fijngehakte peper, een scheut olijfolie en wat versgemalen peper toe. Mix het geheel goed door elkaar.

Voor meer pit voeg je meer peper toe.

 

Christian Boomker

Christian Boomker

Ik ben opgeleid tot levensmiddelentechnoloog en later tot kok. Koken en alles wat er bij hoort heeft altijd mijn interesse gehad. Ik werk als kok in een Forensisch Psychiatrisch Centrum, daarnaast ben ik veel bezig met buiten koken. Ik gebruik daarvoor niet alleen de BBQ, maar kook, stoof, bak en braad ook in de ketel en de Dutch oven. Op houtvuur en in gietijzer, Oorspronkelijk koken noem ik dat.

Facebook Twitter LinkedIn