Colasaus: lekker bij heel veel soorten vlees.

Vandaag niet een gerecht dat je persé buiten maakt, maar het kan natuurlijk wel! Colasaus is een vrij bekende saus die het heel goed doet bij kip en varkensvlees. Je kunt het gebruiken om je spareribs mee in te smeren, maar het smaakt ook heerlijk bij een karbonade. Kortom een veelzijdige en lekkere saus.

Op het internet vind je veel verschillende varianten terug, deze variant is een mix van verschillende recepturen maar is geïnspireerd door het recept van Julius Jaspers.

Colasaus

Geïnspireerd door de saus van Julius Jaspers

Bron: De Vuurmeester

Wat heb je nodig?

  • 200 gram Oliehoorn ketchup
  • 100 gram Heinz classic barbecuesaus
  • 60 gram witte wijnazijn
  • 8 druppels worchestershiresaus
  • 10 druppels Tabasco chipotle
  • 50 gram sweet chilisaus
  • 250 milliliter Coca Cola
  • 2 sticks oploskoffie 1,8 gram per stick

Aan de slag:

  1. Meet en weeg alle ingrediënten af en doe ze in een pan.

  2. Meng het geheel goed door elkaar en breng al roerend aan de kook.

  3. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. LET OP: Als de saus afkoelt wordt ze ook nog iets dikker.

Christian Boomker

Christian Boomker

Ik ben opgeleid tot levensmiddelentechnoloog en later tot kok. Koken en alles wat er bij hoort heeft altijd mijn interesse gehad. Ik werk als kok in een Forensisch Psychiatrisch Centrum, daarnaast ben ik veel bezig met buiten koken. Ik gebruik daarvoor niet alleen de BBQ, maar kook, stoof, bak en braad ook in de ketel en de Dutch oven. Op houtvuur en in gietijzer, Oorspronkelijk koken noem ik dat.

Facebook Twitter LinkedIn