Vandaag niet een gerecht dat je persé buiten maakt, maar het kan natuurlijk wel! Colasaus is een vrij bekende saus die het heel goed doet bij kip en varkensvlees. Je kunt het gebruiken om je spareribs mee in te smeren, maar het smaakt ook heerlijk bij een karbonade. Kortom een veelzijdige en lekkere saus.
Op het internet vind je veel verschillende varianten terug, deze variant is een mix van verschillende recepturen maar is geïnspireerd door het recept van Julius Jaspers.
Wat heb je nodig?
- 200 gram Oliehoorn ketchup
- 100 gram Heinz classic barbecuesaus
- 60 gram witte wijnazijn
- 8 druppels worchestershiresaus
- 10 druppels Tabasco chipotle
- 50 gram sweet chilisaus
- 250 milliliter Coca Cola
- 2 sticks oploskoffie 1,8 gram per stick
Aan de slag:
-
Meet en weeg alle ingrediënten af en doe ze in een pan.
-
Meng het geheel goed door elkaar en breng al roerend aan de kook.
-
Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. LET OP: Als de saus afkoelt wordt ze ook nog iets dikker.