Linzensoep

De kop is er af, de eerste demonstratie is alweer geweest en tjonge wat was dat gaaf!! Mocht de eerstejaars studenten van de Noorderpoort Euroborg voorzien van een lunch van het houtvuur. En voor het eerst mocht ik dat doen op het geweldige materiaal van Envirofit.

IMG_4743

Ongelofelijk mooie apparatuur is dat! Ik had de beschikking over een hout gestookte 100 liter kookketel en een hout gestookte grillplaat en wat was ik daar blij mee. Aanstaande zaterdag mag ik er weer gebruik van maken tijdens de open dag in Vinkhuizen. Dus wil je het in levende lijve mee maken? Kom dan kijken bij Novo de Kornalijn in Groningen. Je bent vanaf 13.00 uur welkom.

Poster Kornalijn

Voor de studenten van de Noorderpoort heb ik de groenteshoarma met chapabrood en tzatziki gemaakt en linzensoep.

IMG_4747

Niet alledaagse kost maar er werd lekker van gegeten. Dat doet het Vuurmeestertje goed! Hieronder post ik het recept van de linzensoep. Niet heel ingewikkeld, wel erg lekker.

IMG_4746

Wat heb je nodig?

200 gram rode splitlinzen

2 winterpenen

1 prei

2 aardappelen

1 ui

2 tenen knoflook

1 blik tomatenblokjes

1 blikje tomatenpuree

1 liter bouillon

2 theelepels kerriepoeder

1 theelepel komijn

olijfolie

tijm

bladpeterselie

peper

zout

Aan de slag:

Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken. Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn. Verhit in de Dutch Oven wat olijfolie, haal de pan van het vuur en voeg de komijn en de kerriepoeder toe. blijf even door de hete olie roeren om te zorgen dat het niet verbrand. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit deze boven het vuur licht aan. Ontzuur de tomatenpuree door deze even mee te bakken met het mengsel. Voeg nu de bouillon, de tomatenblokjes en de linzen toe. Gebruik de bouillon die jezelf het lekkerste vindt.

Schil de aardappelen, maak de winterpenen schoon en was de prei. Snijd de winterpenen in reepjes, de aardappelen in blokjes en de prei in ringen. Voeg ze toe aan de soep. Breng het geheel onder regelmatig roeren aan de kook op een zacht vuur. Kook het geheel gaar en breng op smaak met peper en zout. Garneer met wat gehakte bladpeterselie.

Variatietip: voeg voor wat meer pit een spaanse peper toe.

IMG_4738

Eet smakelijk!