Hachee uit de Dutch Oven

Print pageEmail page

De “R” zit alweer een poosje in de maand, maar nu is het er ook echt het weer voor.. Hachee! Er staan hier al verschillende recepten voor stoofschotels dus deze mag zeker niet ontbreken!!

 

Wat heb je nodig?

5 grote uien
500 gram hacheevlees
2 eetlepels bloem
1 bouillonblokje
2 eetlepels azijn
1 theelepel suiker
2 plakken ontbijtkoek
lauw water
laurierblaadjes
kruidnagel
peper
zout
boter
evt. scheut rode wijn

Aan de slag:

Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Smelt de boter in de Dutch Oven en bak hierin het vlees rondom bruin. Bak de uien even kort mee.

img_6388

img_6389

Breng het mengsel op smaak met wat peper en zout en voeg voorzichtig 2 eetlepels bloem toe. Schep het geheel goed om. Voeg het bouillonblokje en zoveel water toe dat het vlees net onderstaat.

img_6391

Voeg het azijn, de suiker, wat kruidnagel en wat laurierblaadjes en eventueel een scheut rode wijn toe. Als je rode wijn gebruikt kun je iets minder azijn gebruiken. Verkruimel de ontbijt koek door de hachee, de kruiden uit de koek geven een heerlijke smaak en helpt de saus in te dikken.

img_6393

Breng het geheel al roerend aan de kook en stoof onder regelmatig roeren het vlees gaar. Voeg eventueel nog wat water toe als je denkt dat het te hard indikt. Als je het deksel half geopend laat voorkom je ook dat er teveel vocht verdampt. Mocht het vlees gaar zijn maar de saus nog te dun, voeg dan nog wat ontbijtkoek toe.

img_6394

Breng de hachee op smaak met wat peper en zout.

Eet Smakelijk!

Christian Boomker

Christian Boomker

Ik ben opgeleid tot levensmiddelentechnoloog en later tot kok. Koken en alles wat er bij hoort heeft altijd mijn interesse gehad. Ik werk als kok in een Forensisch Psychiatrisch Centrum, daarnaast ben ik veel bezig met buiten koken. Ik gebruik daarvoor niet alleen de BBQ, maar kook, stoof, bak en braad ook in de ketel en de Dutch oven. Op houtvuur en in gietijzer, Oorspronkelijk koken noem ik dat.

Facebook Twitter LinkedIn