Echt® Goed.. die zijn echt goed.

Heel af en toe vind ik in mijn mailbox een berichtje.. Of ik belangstelling heb voor een bepaald product en of ik dat dan ook op zou willen nemen in mijn assortiment. En eerlijk is eerlijk.. ik voel me dan altijd een beetje gevleid.. Ik moet dan mijn neiging om direct “ja” te zeggen, onderdrukken en laat daarom zo’n bericht meestal een tijdje liggen. “Avond gedachten zijn nog geen morgen gedachten” zei mijn grootmoeder altijd. En dat werkt goed.

Ik wil als Vuurmeester niet zomaar van alles promoten, het moet passen in wat De Vuurmeester doet (koken op hout), het moet passen in wat ik belangrijk vind (het moet een toegevoegde waarde hebben en bij voorkeur ook duurzaam zijn) en boven al.. het moet iets zijn wat ik zelf ook wil gebruiken en waar ik dus volledig achter kan staan. Een filosofie die ik probeer te vertalen in De Vuurmeester’s keuze.

Soms reageer ik zelf op een facebook bericht of tweet en ontstaat er spontaan een gesprek waarin ik het aanbod krijg om eens een product te proberen. Zo ging het de afgelopen week ook..

Op Twitter reageerde ik op een tweet van de firma ECHT®, daar kreeg ik weer een leuke reactie op en via prive berichten hadden we een leuk gesprek. Als ik mijn gegevens zou sturen, dan kon ik eens wat van hun proberen. Geheel vrijblijvend.. Nu had ik al wel eens gewerkt met het houtskool van deze mannen, en dat beviel me erg goed.  En ook het verhaal achter het product staat mij erg aan. Dit aanbod kon ik dus niet afslaan..

Bestand_003

En of het zo heeft moeten zijn.. op Vuurmeestertje zijn verjaardag stond er een bezorger op de stoep met een pakketje. In het doosje zat een proefzak briketten en een briefje. Om de verjaardag een beetje luister bij te zetten, en omdat er toch nog een flinke hoeveelheid hamburgers in de vriezer lagen, had ik mijn eigen “Burger Fest” georganiseerd.. een uitgelezen kans om de briketten eens te testen.

Bestand_000 (1)

Bestand_001

Nu ben ik niet van plan om van alles wat ik mag proberen een review of aanbeveling te schrijven, maar over deze briketten ben ik wel erg enthousiast!

De briketten waren snel aan te steken en behielden goed hun warmte. Bij “slechte”, lees goedkopere, briketten wordt tijdens de productie veel bindmiddel toegevoegd. Bindmiddel is immers goedkoper dan houtskool.. Het nadeel hiervan is dat al dat bindmiddel zorgt voor veel as. Dit as verstikt de andere briketten waardoor het lastig is om de temperatuur vast te houden. Tijdens het bakken van bijvoorbeeld brood zit je daar natuurlijk niet op te wachten.

Bij de ECHT® Briketten had ik daar geen last van.  Zoals gezegd waren ze gemakkelijk aan te steken en wat mij daar bij opviel dat na een dikke tien minuten de briketten al klaar waren voor gebruik. Dat was een aangename ontdekking.. hoewel we nu wel eerder moesten beginnen met grillen..

Maar ook dat bleek niet zo’n groot probleem. De briketten bleven erg lang warm.. sterker nog. Nadat het feestje allang was afgelopen, de gasten naar huis waren, de vaatwasser draaide en alle rommel al weer was opgeruimd, zat er nog steeds meer dan genoeg warmte in de briketten. Samen met mijn wederhelft konden we, onder het genot van een glaasje, nog even nagenieten bij het nagloeiende vuur.. De perfecte afsluiting van een zeer geslaagd feest!

En dan levert ECHTt® ook nog eens producten met een verhaal, het onderstaande citaat komt rechtstreeks van hun website:

“Gek eigenlijk, dat bijna alle houtskool vervuild is en onder erbarmelijke omstandigheden gemaakt wordt… en wij grillen daar ons lekkere vlees op.

In Afrika wordt houtskool onder zeer slechte arbeidsomstandigheden op primitieve wijze gemaakt. Illegaal gekapt hout wordt op grote schaal in de open lucht verbrand. Gevolg: enorme milieuschade én vervuilde houtskool van lage kwaliteit.

Wij vinden dat het anders kan en moet! Daarom is ECHT® houtskool gemaakt van echt hout, duurzaam geproduceerd en vrij van verontreinigingen.

  • Door de keuze voor FSC gecertificeerd hout, kun je er zeker van zijn dat er voor elke gekapte boom een nieuwe wordt aangeplant.
  • Door de hoogwaardige productiewijze van ECHT® houtskool, is er minder hout nodig om eenzelfde hoeveelheid houtskool op traditionele wijze te produceren. In het productieproces worden de gassen die bij de verhitting vrijkomen gebruik om woningen te voorzien van groene energie.
  • Door de hoge kwaliteit van de ECHT®producten is het duurzaam in gebruik, hierdoor heb je minder houtskool nodig per barbecue dan van andere merken. Je doet veel langer met ECHT® en hoeft tussentijds niet bij te vullen.”

Dit verhaal, gecombineerd met mijn eigen positieve ervaringen, zorgen ervoor dat ik niet anders kan dan het houtskool en de briketten van ECHT® van harte aan te bevelen!

Echt® goed, Dat is echt goed!

Bestand_002