Welkom bij de Dutch Oven Cooking Society

d-o-c-s

Welkom bij de Dutch Oven Cooking Society.. Wat is dat nu weer??? De Dutch Oven Cooking Society??

Tja.. Vuurmeestertje is wel eens wat impulsief en ook wel van de snelle behoefte bevrediging.. Dus toen ik op 29 oktober, na de eerste Dutch Oven Cookoff, weer thuis kwam kreeg ik een idee.

Er moest iets komen waar al die enthousiaste mensen die ik tijdens de cookoff ontmoet had, weer samen kunnen komen. Iets om het koken in de Dutch Oven nog meer te promoten en iets waar je (bijna) alle informatie over deze manier van koken kunt vinden. Waar je informatie vindt over wedstrijden, waar we eventueel zelf wedstrijden of Dutch Oven Gatherings kunt organiseren.. Kortom: de Dutch Oven Cooking Society werd geboren..

En dus werd er een Facebook pagina aangemaakt en toen… moest er eerst eens nagedacht worden over hoe dit allemaal bereikt kon worden. In eerste instantie dacht ik aan een soort database.. toen het idee van een officiële vereniging, de Nederlandse tegenhanger van I.D.O.S. (International Dutch Oven Society).. Het is een forum geworden.

De barbecuewereld kent een aantal leuke fora, er is een charcuterie en worst forum en nu is er ook een forum voor het gietijzer.

Het opzetten van een forum was nog niet zo simpel als ik dacht.. gelukkig waren er meerdere mensen enthousiast over dit idee, en kreeg ik veel waardevolle tips en ondersteuning. Waarvoor nogmaals mijn dank!

We hebben ondertussen al aardig wat leden, waaronder veel bekende namen uit de barbecuewereld. Super gaaf om te zien dat de Dutch Oven ook daar steeds meer gebruikt wordt! Maar.. er kunnen nog veel meer mensen bij!

Dus bij deze ben je uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen! Aanmelden is gratis!

d-o-c-s

www.dutchovencookingsociety.org

Er wordt hard gewerkt aan het vullen van het forum, ook jouw bijdrage is welkom!! Zie ik je daar?? Dan maken we er een gezellige boel van!