En toen begon het gewone leven weer..

We hebben een heerlijke vakantie gehad, ruim 14 dagen in het altijd mooie Zweden. Het land van prachtige bossen, schitterend wildleven en water.. helaas kwam een heleboel water van boven. Maar goed.. ook daar valt het meeste naast je en hebben we toch genoten. Veel gezien, veel gedaan en uiteraard werd er ook op hout gekookt. Op een zogeheten Lopis (rommelmarkt) hadden mijn ouders een oud wafelijzer gevonden. Een die gemaakt was om te gebruiken op een hout gestookt fornuis. En laten ze nu zo’n ding in hun huis daar hebben staan.. Dan kun je toch niet anders dan wafels bakken.

IMG_4686IMG_4687IMG_4690

 

 

 

 

 

 

Heerlijk!!

En dan.. is de laatste vakantiedag weer aangebroken en begint het gewone leven weer. Ook voor de Vuurmeester staat er weer genoeg op stapel. Leuk!!

Om te beginnen gaan we komende donderdag (27 augustus) een nieuwe lichting studenten van het Noorderpoort in Groningen kennis laten maken met het koken op houtvuur. Zij krijgen een lunch aangeboden door de Vuurmeester tijdens hun introductieweek. Hierbij mag ik gebruik maken van de apparatuur van Grills and Stoves uit Giethoorn. Zij stellen een professionele hout gestookte 100 liter kookketel en een hout gestookte Plancha (grillplaat) ter beschikking. H-e-l-e-m-a-a-l te gek!!

envirofit stove 5foto: grillsandstoves.com

Zaterdag 5 september kun je de Vuurmeester vinden tijdens de open dag in de Groninger wijk Vinkhuizen. Daar ga ik samen met de bewoners van Novo locatie de Kornalijn en Jan de Vries heerlijke gerechten van het houtvuur maken! En ook hier stelt Grills and Stoves hun apparatuur ter beschikking.

Poster Kornalijn

Dit belooft een fantastische dag te worden! Als je in de gelegenheid bent, kom dan zeker even kijken!

En dan zondag 20 september staat de Vuurmeester samen met Tipiskamperen op het buitenfestival van Staatsbosbeheer in Borger. En ook dat is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Je leest het.. er staat weer voldoende op de planning. Gaaf dat steeds meer mensen ontdekken hoe leuk het koken op houtvuur is!! Hopelijk tref ik jullie op een van de bovengenoemde evenementen en anders hier of op een van de sociale media.

Fijne nazomer!