De 10 geboden van het Dutch Oven koken

Print pageEmail page

IMG_3126

Deze 10 geboden zijn onmisbaar voor het koken in de Dutch Oven.

  1. Zorg voor een goede planning. Een alternatieve naam voor een mislukt gerecht is onmisbaar!
  2. Verzeker jezelf ervan dat alles wat je kookt dood is, het lijkt raar als er tijdens het koken iets het deksel omhoog drukt om eruit te komen…
  3. Verwijder alle pleisters voor het koken en zorg er ten alle tijden voor dat je weet waar al je aanhangsels zijn. Je wilt niet dat de term, je vingers erbij opeten over jouw vingers gaat…
  4. Een Dutch Oven is nooit genoeg.. Appeltaart en knoflookaardappelen gaan niet goed samen..
  5. Zorg voor hongerige vrienden, je vriezer zit snel vol als je eens iets nieuws probeert..
  6. Motorolie is niet geschikt om je Dutch Oven mee in te branden. Het smaakt raar en kost bovendien meer..
  7. Inbranden doe je alleen met gietijzer. Tupperware roest niet!!
  8. Brandwonden zijn als medailles. Draag ze met trots!
  9. Je Dutch Ovens namen geven zorgt er niet voor dat je er kinderbijslag voor krijgt, briketten zijn ook geen aftrekpost bij je belastingaangifte..
  10. Voeg altijd zwarte peper toe aan ieder gerecht, ook nagerechten. Zo weet niemand of het peper is of as..

 

Christian Boomker

Christian Boomker

Ik ben opgeleid tot levensmiddelentechnoloog en later tot kok. Koken en alles wat er bij hoort heeft altijd mijn interesse gehad. Ik werk als kok in een Forensisch Psychiatrisch Centrum, daarnaast ben ik veel bezig met buiten koken. Ik gebruik daarvoor niet alleen de BBQ, maar kook, stoof, bak en braad ook in de ketel en de Dutch oven. Op houtvuur en in gietijzer, Oorspronkelijk koken noem ik dat.

Facebook Twitter LinkedIn