Bacon&Egg Burger

IMG_4226
Bacon & Egg Burger

Vandaag weer een recept voor de serie. Oh man.. Burgers zijn zoooo lekker! En deze heeft alles waar ik gek op ben.. Bacon en eieren samen met een gehakt in een burger. Kan het nog beter??

Nu is de combinatie van bacon en eieren niet ongebruikelijk dus heb ik geprobeerd er een creatieve twist aan te geven. Het is een echte cholesterol bom geworden, dus heb je al last van het hart? Deze burger eet je op eigen risico.. maar ik zou het risico nemen!

Ik heb vandaag een skillet gebruikt bij het bereiden van deze burgers, maar het kan ook prima op een grillplaat of pizza steen op de barbecue.

Wat heb je nodig?

(Voor ongeveer 5 stuks)

500 gram gehakt
1 sjalot
1 teentje knoflook
gehaktkruiden
5 eieren maat M
bacon of rookspek strips
boter of olie

Aan de slag:

Het maken van deze burger vergt een klein beetje handigheid bij het inwikkelen met de bacon of rookspek strips, maar verder is het redelijk eenvoudig.

Snipper de sjalot en knoflook zo fijn mogelijk. Grote stukken geven een grovere structuur en dat bemoeilijkt het inwikkelen. Breng het gehakt op smaak met de gehaktkruiden. Meng de fijn gesnipperde sjalot en knoflook met het gehakt. Vorm burgers van ongeveer 100 gram en laat deze even in de koelkast rusten.

Steek nu met een steekring een rondje uit de burgers, je krijgt nu een donut vorm. Deze “donuts” wikkel je voorzichtig in met de bacon of rookspek strips.IMG_4218

IMG_4219
Best een lastig klusje

Verhit in je skillet wat boter of olie en bak, op een lage temperatuur, voorzichtig de “donuts” aan een kant aan. Zorg dat je de donuts maar een keer hoeft om te draaien, de onderzijde moet dus een mooi kleurtje hebben.

IMG_4220

IMG_4221

Als je de donut gedraaid hebt breek je in het midden van de donut een eitje. Doe de deksel op de pan of sluit het deksel van je barbecue. Bak nu, op nog steeds niet al te hoge temperatuur, de andere kant van de burger tot het ei gestold is.

IMG_4222

IMG_4225

Serveer je burger op een broodje met je favoriete garnituur of zo op het bord met bijvoorbeeld wat gebakken aardappeltjes.

IMG_4227

IMG_4228

Nomnomnom!