Monkey Burger

IMG_4270
Monkey Burger

De derde in deze serie alweer, ook vandaag weer een eigen variatie. De Monkey Burger. De wat..???

Nee, maak je geen zorgen.. Vuurmeestertje heeft geen burger gemaakt van apenvlees. Alhoewel.. misschien niet eens zo gek idee…Misschien moet ik dat later eens proberen.

Ik zal het uitleggen..De burger van vandaag noem ik de Monkey Burger omdat er in deze burger banaan zit verwerkt. De inspiratie deed ik op toen ik een video tegenkwam waarbij men met repen kaas en spek een soort van sushi burger maakte. Dat zag er erg smakelijk uit! Vanuit dat idee dus zelf aan het experimenteren geslagen, met een smakelijk resultaat. Al zeg ik het zelf..

IMG_4271

Wat heb je nodig?

500 gram gehakt
2 theelepels grove mosterd
2 theelepels geraspte verse gember
1 zoete puntpaprika
2 tomaten
1 banaan
rucola
chilisaus
gedroogde uitjes
peper/zout
pitabroodjes

Aan de slag:

Meng het gehakt met wat peper en zout. Voeg daar de 2 theelepels grove mosterd en de vers geraspte gember aan toe.

Tijdens de volgende stap rol je de banaan in het gehakt. Je kunt op verschillende manieren een rol maken, ik heb gebruik gemaakt van een zogenaamd sushimatje. Met dit matje kun je gemakkelijk dingen oprollen. Vergeet niet, zoals ik, om een stukje plastic folie op het matje te leggen.. Je merkt pas uit hoeveel bamboestokjes zo’n matje eigenlijk bestaat als je dat vergeet! Wat een klus omdat weer schoon te krijgen.

IMG_4258
Sushi matje.. handig, maar lastig schoon te krijgen.

Pel dus de banaan, snijd aan de onder- en bovenkant van de banaan een klein stukje af. Rol nu de banaan in het gehakt. Probeer het gehakt zo strak mogelijk om de banaan heen te krijgen. Pak de rol in plasticfolie in en laat het in de koelkast een klein halfuurtje rusten.

IMG_4260

Onder tussen heb je mooi de tijd om je barbecue of je houtvuur aan te steken.

Snijd de puntpaprika in dunne ringen en de tomaten in plakjes. Haal de rol uit de koelkast en snijd de rol in plakken van ongeveer 5 cm dik.

IMG_4264

IMG_4265

IMG_4261

IMG_4263

Rooster de plakken op een rooster, grillplaat of zoals ik deed.. in een skillet. Rooster tegelijkertijd ook de paprikaringen.

IMG_4267

IMG_4268

IMG_4269

Grill,per burger, 2 pitabroodjes even kort. Dit wordt de onder- en bovenkant van je burger. Beleg een broodje met wat rucola en tomaat, leg daarboven op de Monkey burger en de geroosterde paprika ringen. Garneer af met wat chilisaus en gedroogde uitjes.

IMG_4272
Wedden dat je het niet bij een laat??

Eet smakelijk!