Van veiling, verkiezing en wedstrijden

Je hebt het vast gemerkt, vorige week was er geen blog. En dat had een goede reden. Ik zal het uitleggen..

cycle 4 girls

Eerder schreef ik al eens over mijn schone zus Angela en haar deelname aan het project Cycle4girls van Plan Nederland. Er zijn al verschillende acties geweest en die waren een groot succes! Het minimale sponsorbedrag is inmiddels binnen, maar daar nemen we natuurlijk geen genoegen mee. We gaan voor het maximale wat we op kunnen brengen! We hebben nog een actie gepland. Een online veiling en daar ging het even mis…

Je kent het vast wel.. Je denkt alles goed geregeld te hebben, goede afspraken gemaakt en dan.. Zo ging het nu ook. Het online veilingbedrijf dat de veiling voor ons zou verzorgen zag op het laatste moment toch geen kans om dat voor ons te doen. Een forse tegenslag!

Bij de pakken neer gaan zitten was geen optie, het afblazen van de veiling ook niet. We hebben een goed alternatief gevonden. Via een speciaal daarvoor aangemaakte Facebookgoep Veiling4plan hebben we zelf een veiling opgezet. We hebben veel leuke items, ga dus eens kijken (en delen is ook fijn)!!

Het inrichten van deze groep en het online zetten van alle items kostte wat tijd, daardoor is het schrijven van dit blog er bij ingeschoten. Ik hoop op jullie begrip..

Een paar weken geleden schreef ik ook dat ik een video had ingestuurd waarmee je een opleiding tot Leermeester kan winnen. Een leermeester is iemand die leerlingen begeleidt binnen het horecavak. Het behalen van die kwalificatie is al een tijd een wens van me. Ik ben dan ook ontzettend trots om te mogen melden dat ik samen met 2 anderen genomineerd ben. Ontzettend gaaf! Op dinsdag 16 februari wordt tijdens het HorecaevenTT in Assen de winnaar bekend gemaakt.

Ik schreef ook al over het WK Snert en Stamppot koken op vrijdag 19 februari. Dit jaar wil ik ook meedoen aan het onderdeel stamppot. Gelukkig was ik op tijd met de inschrijving want de lijst is compleet gevuld.. Sterker nog.. De eerste inschrijving voor volgend jaar is al een feit! Een unicum!!

Het leuke van stamppot is dat je er iets creatiever mee kunt zijn dan met snert. Althans, dat is mijn mening. In een opwelling besloot ik vorige week zondag mijn stamppotrecept in te sturen voor de Stampioenschappen van de Lidl. Veel verwachtte ik er niet van, ik was vast niet de enige.. Maar tot mijn verbazing kreeg ik dinsdagmiddag een telefoontje van Carlo’s Tv Café. Men vond mijn inzending erg leuk en ze wilden er iets meer van weten. Ik zou vrijdag dan gebeld kunnen worden als ik geselecteerd zou zijn.

Selectie betekend dat je op zondag tijdens de live uitzending je stamppot mag presenteren. De co-host kiest uit drie stamppotten de lekkerste en die gaat door naar de finale op 21 februari.

Het telefoontje dat ik geselecteerd was kwam donderdagmiddag al. Dus afgelopen zondag reed ik samen met mijn schoonvader en mijn zwager naar Hilversum om live op tv mijn stamppot te presenteren. En om eerlijk te zijn.. Ik was best nerveus.

image

Dré Hazes was de co-host en hij koos de, naar zijn mening, lekkerste stamppot. En dat was de mijne!! On-ge-lo-ve-lijk!!!

Zondag de 21e ben ik dus wederom te zien in Carlo’s TV Café, om 18.10 uur op RTL4. En dan voor de finale.. De eerste prijs is een jaar lang boodschappen van de Lidl én de gouden stamper! Hoe gaaf is dat?

Ben je benieuwd naar het recept? Het staat, samen met de video van het keuze moment, op de site van Carlo’s Tv Café en vindt je hier.

Het wordt een druk weekje dus volgende week. Een nominatie voor leermeester van de toekomst, weer live op tv en natuurlijk het wk. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Zal jullie op de hoogte houden..

,