Aftellen..

Nog 23 dagen en dan is het zover.. Het WK Snert- en Stamppot koken. En het Vuurmeestertje doet weer mee. Want ongeacht waar je eindigt, het is en blijft een feestje!

IMG_5307

Maar stiekem wil ik best nog wel een keer winnen…

Ik heb aldoor geroepen dat je wereldkampioen voor het leven bent. Immers.. als je niet meer de regerend wereldkampioen bent, dan ben je een oud-wereldkampioen. Maar toch.. ik vind regerend wereldkampioen zijn wel erg leuk. Ik ga er dus vol voor op de 19e.

IMG_5047

Dit jaar ga ik ook nog eens een poging wagen bij de stamppot wedstrijd, daar heb ik 2 jaar geleden aan meegedaan en daar heb ik nog wat goed te maken. In een eerder blog heb ik al eens geschreven over de stamppot snijbonen van mijn oma en hoe ik snijbonen nooit meer lekker ga vinden. Geloof het of niet.. tijdens mijn eerste deelname aan het WK stamppot koken maakte ik stamppot Knipselbonen. Knipselbonen zijn gedroogde bonen, die voor bereiding geweekt worden in water. In het Gronings heb je het dan ook over dreuge bonen.

IMG_0068

De smaak is te vergelijken met.. inderdaad, snijbonen. Hoe ik het ooit in mij hoofd heb gehaald om daar een stamppot mee te gaan maken.. Dat snap ikzelf ook niet. Het resultaat was dan ook oneetbaar…

IMG_4526

Dit jaar wil ik dus laten zien dat ik het ook anders kan. En met stamppot kun je veel creatiever zijn dan met snert. Dat bewijst mijn maatje Werner iedere keer opnieuw. Overigens hebben Werner, als oud-wereldkampioen, en Michel, als regerend wereldkampioen, zich ook ingeschreven. Niet de minste “tegenstanders” dus..

IMG_5293

We zullen zien hoe het gaat.. Ik ga sowieso weer lekker fikkie stoken en soepie koken en wat betreft de stamppot.. ik ben tevreden met een beter resultaat dan de vorige keer. We maken er, hoe dan ook, een gezellige dag van. Want ondanks dat iedere deelnemer gaat voor de winst, is de sfeer er altijd goed. En dat is de kracht van dit evenement!

Dus heb je zin in een culinair feestje? Kom dan proeven en kijken! (meedoen is nóg leuker, maar er is inmiddels een wachtlijst) Dan maken we er met elkaar weer een leuke dag van!

Zien we elkaar dan??