S’mores

Print pageEmail page

Deze week een ontzettend simpel maar zooooooo lekker recept: s’mores.

Watte? S’mores.. dat is een samenvoeging van: “Some more”. Want dat is precies wat je wilt nadat je dit gerecht hebt geproefd. Nog meer..

Je kunt dit gerecht op verschillende manieren serveren, tussen 2 koekjes.. met of zonder gesmolten chocolade etcetera.. ik serveer het meestal als dip. Gewoon lekker je koekje in de dip steken en smullen maar!

Wat heb je nodig?

1 zak marshmallows
1 á 2 repen chocolade
digestive koekjes

Aan de slag:

Breek de chocolade in stukjes en doe deze in de pan. Dat kan een Dutch Oven zijn of een skillet. Ik heb witte chocolade gebruikt omdat mijn lieve vrouw van gewone chocolade migraine krijgt.

img_6484

Leg de marshmallows bovenop de chocolade, ik gebruikte de gekleurde variant.

img_6485

Verwarm het geheel op een laag vuur, de chocolade kan snel verbranden… leg de deksel van de Dutch Oven op de pan met een paar kooltjes bovenop om de bovenkant een mooi kleurtje te geven.

img_6487

Doop de digestive koekjes in de dip. Heerlijk als dessert! Wedden dat je meer wilt?

Eet Smakelijk!

Christian Boomker

Christian Boomker

Ik ben opgeleid tot levensmiddelentechnoloog en later tot kok. Koken en alles wat er bij hoort heeft altijd mijn interesse gehad. Ik werk als kok in een Forensisch Psychiatrisch Centrum, daarnaast ben ik veel bezig met buiten koken. Ik gebruik daarvoor niet alleen de BBQ, maar kook, stoof, bak en braad ook in de ketel en de Dutch oven. Op houtvuur en in gietijzer, Oorspronkelijk koken noem ik dat.

Facebook Twitter LinkedIn