Gebrande abrikoos met passievrucht, amaretto en verse munt

Print pageEmail page

Nagerechten van het vuur.. kan dat? Ja, natuurlijk kan dat. Dit recept is heerlijk om zo te eten, maar is ook heel goed te gebruiken bij bijvoorbeeld ijs. En als ik dan een suggestie mag doen.. probeer eens kardemonijs! Yummie!!!

Bestand_001 (1)

Wat heb je nodig?

5 abrikozen
2 passievruchten
1 citroen
1 sinaasappel
200 gram suiker
175 milliliter amaretto
paar takjes verse munt

 Aan de slag:

 Verhit een skillet op medium hoog vuur. Halveer de abrikozen en verwijder de pit.

Verdeel de helft van de suiker in de hete pan. Zodra de suiker begint te smelten plaats je de abrikozen met de snijkant omhoog in de suiker. Zodra de onderkant van de abrikozen zijn gebrand, giet je 3/4 van de amaretto over de abrikozen. LET OP: wend je gezicht af in verband met eventueel ontbranden van de amaretto!!

Bestand_004 (1)

Sprenkel de rest van de suiker over de abrikozen en keer ze voorzichtig om. Giet nu de rest van de amaretto over de abrikozen.

Bestand_005

Halveer de passievruchten. Boen de citroen en de sinaasappel goed schoon en rasp ze. Schep de abrikozen uit de pan in een schaal of een bord. Schep het vruchtvlees uit de passievrucht en voeg dit bij de abrikozen.

Garneer met wat sinaasappel/citroenrasp en de verse munt.

Bestand_007

Eet smakelijk!

Christian Boomker

Christian Boomker

Ik ben opgeleid tot levensmiddelentechnoloog en later tot kok. Koken en alles wat er bij hoort heeft altijd mijn interesse gehad. Ik werk als kok in een Forensisch Psychiatrisch Centrum, daarnaast ben ik veel bezig met buiten koken. Ik gebruik daarvoor niet alleen de BBQ, maar kook, stoof, bak en braad ook in de ketel en de Dutch oven. Op houtvuur en in gietijzer, Oorspronkelijk koken noem ik dat.

Facebook Twitter LinkedIn