1 jaar De Vuurmeester, waar is dat feestje??

[huge_it_slider id=”3″]

Gisteravond realiseerde ik me ineens dat het al bijna een jaar geleden is dat ik met De Vuurmeester begon. Op 7 oktober 2014 plaatste ik het eerste recept. En nu zijn we bijna een jaar verder. En wat is er veel gebeurd in dat jaar, een WK titel, verschillende demonstraties, nieuwe dingen uitgeprobeerd en kennisgemaakt met zo ontzettend veel leuke mensen! Veel mensen via Facebook of Twitter, nog meer tijdens de verschillende demonstraties en met al die contacten ben ik erg blij.

Onderaan ieder blog dat ik schrijf, kun je summier iets lezen over wie ik ben en wat ik doe. Vele volgers van het eerste uur kennen mij persoonlijk en weten wel wie ik ben en wat ik doe. Ze komen uit mijn directe omgeving, maar er zijn ook veel mensen die dit blog lezen die mij niet of niet zo goed kennen. Voor hen zal ik iets meer over mijzelf vertellen en over hoe dit blog is ontstaan.

De directe aanleiding was/is wat minder leuk en had te maken met mijn gezondheid. Sinds 2009 heb ik last van een chronische vorm van hoofdpijn, die samen met mij wel bekende migraineaanvallen er voor zorgden dat ik mijn werk, het begeleiden van verstandelijk gehandicapten, niet meer kon doen. Van uit mijn bestaande interesse voor voeding en het bereiden daarvan kreeg ik de kans om een koksopleiding die ik jaren daarvoor had gedaan, alsnog af te ronden met een diploma. Mijn vriend en toen een van mijn leermeesters, Werner (hij is op dit blog wel eens vaker voorbij gekomen) wist van mijn voorliefde voor het koken met de Dutch Oven. “Waarom ga je daar niet iets mee doen?” was zijn vraag.. Het antwoord is De Vuurmeester geworden.

De meeste recepturen en kookboeken die er te vinden zijn, zijn geschreven in het Engels, daar heb ik verandering in willen brengen. En nu bijna een jaar later zijn er steeds meer mensen die dit blog weten te vinden. Mijn hoofdpijn is dankzij regelmatiger werk en Orthofaciale fysiotherapie, al heel veel beter. Mijn leven is een stuk leefbaarder geworden en ook daar heeft dit blog aan bijgedragen. Ontspanning is erg belangrijk.. En zowel mijn vrouw als de kinderen vinden het helemaal niet erg om voor proefpersonen te spelen en mijn brouwsels te proeven voordat ik ze hier deel. Ook dat is veel waard, samen genieten van én door Oorspronkelijk koken.

Zo, je weet nu iets meer over het hoe en waarom van dit blog. Het officiële gedeelte hebben we achter de rug, tijd voor een feestje!

1 jaar Vuurmeester, dat gaan we vieren!! Maar hoe? Het liefste zou ik iedereen uitnodigen voor een groot feest op een mooie locatie met allemaal lekkere dingen van het houtvuur.. Maar ja, de lezers van dit blog zitten door het hele land en zelfs in het buitenland.. Bovendien.. mijn zakgeld laat zo’n groot feest niet toe. Misschien bij het 10 jarig jubileum.

Ik had dus het volgende bedacht: Degene die de meest originele felicitatie instuurt wint een Bread&Biscuit stick. Je weet wel, zo’n stok waarmee je broodjes boven het houtvuur kunt bakken. Dus waar is dat feestje?? Misschien wel bij jou thuis!

Bread & Biscuit sticks

Stuur je mooiste, gekste,leukste of origineelste video, tekening, kaart, verjaardagsrecept, liedtekst etc. etc. naar : 1jaar@devuurmeester.nl

Je kunt je inzending tot 31 oktober 2015 insturen. Op 1 november 2015 maken we de winnaar bekend!

De jury bestaat uit : Marije, Laura, Isa en ikzelf.