Een Dutch Oven heb je in verschillende maten, voor iedere maat heb je weer een ander aantal briketten nodig om een bepaalde temperatuur te bereiken. Hieronder een handig overzichtje, let wel.. de aantallen en temperaturen zijn bij benadering, er spelen ook andere factoren mee zoals de omgevingstemperatuur et cetera. Er is geen betere manier om gaarheid te testen dan je eigen waarneming, veel en vaak!
De maten van de Dutch Oven worden aangegeven in qt of te wel ‘quart of a gallon’. Dat is ongeveer 950 ml.
De meest gangbare maten zijn:
- 3 qt voor 1-2 personen
- 6 qt voor ongeveer 4 personen
- 9 qt voor 4-10 personen
dan zijn er ook nog grotere Dutch Ovens, tot wel 21 qt, maar die zul je waarschijnlijk niet zoveel gebruiken, ik houd daarom in de tabellen tot 9 qt aan.
Om te braden in de Dutch Oven heb je een gelijkmatige warmte nodig. Om het warmte verlies te compenseren gebruik je iets meer briketten boven op het deksel.