Naanbrood

Naanbrood

De “r” zit weer in de maand en dat was goed te merken.. Regen en wind, het lijkt wel herfst. Niet echt weer om buiten even lekker aan de slag te gaan. Maar hè.. Je bent Vuurmeester of je bent het niet, dus niet klagen maar dragen.  Gelukkig is er niets op tegen om even iets snel en eenvoudigs te maken… Vorige week schreef ik al over Naanbrood. Deze week het recept.

Naanbrood is zo ongeveer het gemakkelijkste brood om te maken, het bestaat uit slechts 2 ingrediënten en je kunt er zoveel smaakstoffen aan toevoegen als je maar lekker vindt. Ik vind het lekker om een beetje verse knoflook aan het deeg toe te voegen. Maar ook koriander e.d, is erg lekker.

Wat heb je nodig?

400 gram zelfrijzend bakmeel
300 gram (volle) yoghurt
zout

Aan de slag:

image

Kneed het zelfrijzend bakmeel en de yoghurt samen met wat zout tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot platte broodjes en bak ze in een licht ingevette skillet of grillplaat boven het vuur. Zorg voor mediumwarmte, je moet je hand ongeveer 3-4 tellen vlak boven de bodem van de pan of plaat kunnen houden. De dikte van je broodjes bepaalt hoe lang je ze moet bakken. Bestrijk de broodjes licht met wat (kruiden) olie. Ik gebruik graag wat knoflookolie met wat cajunkruiden, deze maak je makkelijk zelf door wat fijngesnipperde knoflook en wat cajunkruiden aan wat zonnebloemolie toe te voegen.

image

De broodjes zijn het allerlekkerste als ze net gebakken zijn, maar ook heerlijk om er bijvoorbeeld tosti’s mee te maken.

image

Je ziet het, een ontzettend simpel recept waarmee je heel snel iets lekkers kunt maken en leuk mee kunt variëren.

Eet smakelijk!