Jack Daniels Barbecue Marinade

Print pageEmail page

Marinades zijn niet meer weg te denken uit onze keuken, en dat geldt zeker voor het buiten koken. Nu kun je het vlees vaak al gemarineerd kopen, maar het is veel leuker om het zelf te doen. Een goede marinade is helemaal niet zo ingewikkeld als je misschien denkt. Deze pittige marinade maak je in een handomdraai en is bij ons thuis niet meer weg te denken.

JD BBQ

Wat heb je nodig?

125 milliliter Jack Daniels Whisky

125 gram honing

1 theelepel gemalen mosterdzaad

1 theelepel chilipoeder

Aan de slag..

Meng in een pan alle ingrediënten en breng deze al roerend even aan de kook. Laat de marinade afkoelen, en klaar ben je..

 

Ik gebruik de marinade om tijdens het grillen het vlees mee te bestrijken, maar het vlees een poosje in de marinade zetten kan natuurlijk ook. Je kunt de Whisky ook vervangen voor bijvoorbeeld Rode wijn of een andere favoriete drank. Maak er echt een feest van en bereid de marinade in de Dutch Oven of ketel.

 

 

Christian Boomker

Christian Boomker

Ik ben opgeleid tot levensmiddelentechnoloog en later tot kok. Koken en alles wat er bij hoort heeft altijd mijn interesse gehad. Ik werk als kok in een Forensisch Psychiatrisch Centrum, daarnaast ben ik veel bezig met buiten koken. Ik gebruik daarvoor niet alleen de BBQ, maar kook, stoof, bak en braad ook in de ketel en de Dutch oven. Op houtvuur en in gietijzer, Oorspronkelijk koken noem ik dat.

Facebook Twitter LinkedIn