In de prijzen!

Wie de Facebookpagina van de Vuurmeester een beetje gevolgd heeft, die kan het niet ontgaan zijn.. Vuurmeestertje is behoorlijk in de prijzen gevallen!

Ik had al eens vermeld dat ik graag Leermeester zou willen worden, een Leermeester is niet iemand die verstand heeft van leer, ook niet iemand met een voorkeur voor leren kleding.. Een Leermeester mag leerlingen begeleiden tijdens hun stage in de keuken of bediening. Hij of zij heeft een training gevolgd om de leerstof zo goed mogelijk over te brengen. Ikzelf had maar liefst drie leermeesters nodig.. maar dat lag aan mij..

Al direct na het behalen van mijn diploma wist ik al dat ik dat ook nog graag zou willen doen. Mijn eigen leermeesters hebben mij ontzettend goed begeleid en steeds weten te motiveren om het beste uit mijzelf te halen. Dit blog is daar een rechtstreeks gevolg van. Jeroen, Gerard en Werner waren ook aanwezig toen ik dinsdag 16 februari verkozen werd tot “Leermeester van de Toekomst” en daarmee een de opleiding tot Leermeester. Weer een stap dichter bij het bereiken van dit doel!

IMG_5449

Vrijdag 19 februari vond het Wk Snert- en Stamppot koken plaats. Allereerst deed ik natuurlijk mee vanwege de sfeer op dit altijd mooie en gezellige evenement. Het is ontzettend leuk om ieder jaar weer een hoop bekende gezichten te treffen en te merken dat er onderling eigenlijk geen sprake is van rivaliteit. De sfeer is altijd goed. Natuurlijk deed ik ook mee om mijn titel te verdedigen, Wereldkampioen Snert koken én ik had mijzelf ten doel gesteld om mijn allereerste deelname aan het WK te verbeteren. De stamppot die ik toen presenteerde was leuk bedoeld, maar oneetbaar..

De titel Wereldkampioen ben ik kwijt, het is nu officieel oud-wereldkampioen. Mijn oud-collega Ineke Hoeksema won verdiend de titel! Ineke heeft er al een aantal keren dichtbij gezeten en deze keer was het raak! Ik weet zeker dat zij net zoveel van deze mooie titel gaat genieten als dat ik gedaan heb. En ik hoop dat het haar minstens zoveel brengt.. Ineke nog een keer.. Gefeliciteerd!

De titel van Wereldkampioen Stamppot koken ging ook dit jaar weer naar mijn culi-maatje Michel Rekers. Hij wist zijn titel wel te prolongeren! Goed man!! een hele prestatie!! Jij natuurlijk ook vanaf deze plek gefeliciteerd!!

Maar ik kan met gepaste trots melden dat ik de op 2 na lekkerste stamppot van de wereld heb gemaakt. Een mooie derde plaats waar ik ontzettend trots op ben!

IMG_5458

En op zondag 21 februari was de finale van de Nederlandse Stampioenschappen 2016. In de live uitzending van Carlo’s Tv Café werd ik tot winnaar uitgeroepen met dezelfde stamppot als waar mee ik derde werd op het WK.. Poffertjes van stamppot boerenkool met zalm, crème fraîche en rode uienstroop. De gouden stamper en een waardecheque voor een jaar lang boodschappen gingen mee naar Veendam.

IMG_5478

Het was een fantastische week vol met prijzen..het maakt me trots én dankbaar dat dit het resultaat is van alle inspanningen. Ik put inspiratie en motivatie uit wat ik geleerd heb en nog steeds leer van mijn “oude” Leermeesters, mijn vrienden, collega’s en iedereen om mij heen en daar horen jullie, de volgers van dit blog, ook bij.

Het feit dat er mensen zijn die mijn epistels lezen dragen er toe bij om steeds weer nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dank daar voor! Daarmee zijn het een beetje “onze” prijzen.

De Vuurmeester doet het nu even rustig aan waar het de wedstrijden betreft.. er wacht ons nog een hoofdprijs: de geboorte van onze zoon! En dat is de enige prijs die er echt toe doet!