Demonstraties&Co

IMG_3911

Wow.. wat was dat ontzettend gaaf om te doen!! 2 dagen koken op de Wonen&Co beurs in Groningen. Afgelopen donderdag en vrijdag had ik de eer om daar een demonstratie te geven. Niet op houtvuur maar wel gerechtjes die zich uitstekend op de barbecue laten bereiden. Maar dan wel met insecten. Bij binnenkomst was de beurs nog niet zo lang open, maar er was toch al behoorlijk wat publiek. Op de smaakboulevard waar de demonstraties plaatsvonden was het nog wel erg rustig. Daar kwam gelukkig snel verandering in..

Koken met insecten, het roept wel wat op. Veel belangstellende mensen die ook veel geproefd hebben, ook wat griezelende blikken en huiverig toekijkende mensen. Het geeft niet, niet iedereen is op culinair gebied even dapper aangelegd.Ik heb vooral genoten van diegenen die in eerste instantie gruwden bij het idee om het later toch te proberen.. En iedereen die proefde vond het best lekker! Tijdens de demonstratie kwam ik toch wat in tijdnood, wat je in de keuken in drie kwartier makkelijk klaar maakt, heeft tijdens zo’n demonstratie toch veel meer tijd nodig. Uiteindelijk heb ik de donderdag niet alles kunnen maken wat ik van plan was. Voor de vrijdag het geheel dus maar iets aangepast.

Op donderdag heb ik gevulde courgette gemaakt met pesto, meelwormen, buffalo larven en geraspte Parmezaanse kaas, pizzabroodjes met meelwormen, buffalo larven, krekels en jonge sprinkhanen en een toastje met gegrilde haloumi kaas en meelwormen.  Aan het afbakken van de pizzabroodjes kwam ik op donderdag helaas niet meer toe. Ik had voor die tijd ook wat kleine koekjes met krekels gebakken.

IMG_3852

Voor de vrijdag geen gegrilde haloumi kaas meer gemaakt en ook geen pizza. Die had ik voor de demonstratie afgebakken, zodat die nog wel warm geproefd kon worden. De gevulde courgette bleef wel en werd aangevuld met in roomboter gebakken sprinkhaan met knoflook en verse koriander en pittige meelwormen, buffalo larven en krekels. Zo kreeg je een soort pittig notenmengsel, maar dan van insecten in plaats van noten.

En het publiek kon op beide dagen de snert proeven waarmee ik wereldkampioen werd. En gelukkig vond men ook die lekker. Van de receptenmuur kon men een recept meenemen. Dat was het recept van de zweedse kaneelbroodjes.

IMG_3901

IMG_3903

Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!

En dat duurt niet lang meer.. Op zondag 12 april is De Vuurmeester aanwezig tijdens de kampeerbeurs op het natuurkampeerterrein De Hondsrug in Noordlaren. Hier ga ik wel op houtvuur koken. Als je nog kampeerspullen zoekt of je wilt je eigen overtollige kampeerspullen verkopen, dan kan dat daar!! En als je er dan toch bent.. kom even kijken en proeven!

IMG_3855

Al deze ervaringen smaken naar meer.. Heb je dus zelf een evenement of weet je een evenement waar een demonstratie van De Vuurmeester een leuke aanvulling is? Laat het me dan weten!

Ik speel ook met de gedachte om workshops te gaan organiseren, voor maximaal 10 personen. Wat denken jullie.. zou daar belangstelling voor zijn?

Hoe dan ook.. het weer wordt mooier, ideeën zijn er genoeg dus De Vuurmeester gaat vol gas.. ehm..hout!