American Style Barbecuesaus

Eigenlijk zijn we maar een raar volkje met elkaar.. het hoeft maar een paar dagen te vriezen en de elfstedenkoorts slaat al toe. En het hoeft maar even mooi weer te worden en we slaan massaal aan het barbecueën. Inclusief ikzelf..

IMG_2671
Gezelligheid!

Je kent het vast wel, die buurman bij wie barbecueën meer weg heeft van zo snel mogelijk vlees cremeren. Het liefst onder het genot van een biertje. Menig zwart geblakerd speklapje en verkoold sateetje heeft mijn bord dan ook al gepasseerd (Mocht mijn buurman dit toevallig lezen, het gaat niet over  jou hoor!)  Nu overkomt mijzelf dat ook nog wel eens, mijn standaard excuus luidt dan altijd: “nee hoor, dat is niet verbrand. Dat komt van de marinade.. Maar als ik daar niet mee wegkom, dan is er gelukkig nog altijd: SAUS! Dit recept voor barbecuesaus is ontzettend eenvoudig en zooooo lekker.. Die eet je ook als je vlees niet verbrand is..

IMG_2866
Ook lekker met gegrilde Haloumi

Wat heb je nodig?

1 zure appel b.v. Granny Smith
1 ui
2 bollen solo knoflook of 6 tenen
500 ml gezeefde tomaten
100 gram basterdsuiker
Halve groene paprika
1 eetlepel mosterd
100 ml appelazijn
2 theelepels koekkruiden
1 eetlepel paprikapoeder
3 eetlepels olie
Worcestersaus
Tabasco chipotle saus

 

Aan de slag..

Snipper de halve paprika, de ui, de knoflook en de appel. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui, de knoflook en de appel rustig aan tot dat ze zacht worden, voeg dan de paprika toe en laat even zachtjes mee bakken. Voeg de gezeefde tomaten, de appelazijn, de bruine suiker, de mosterd, de paprikapoeder en de koekkruiden toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het op een laag vuur, onder af en toe roeren, zachtjes door koken tot er een dikke saus ontstaat ( ca.15 minuten). Breng op smaak met worcestersaus en de tabascosaus.

Pureer de saus met een staafmixer tot een gladde massa en koel deze terug, zodra deze de gewenste dikte heeft bereikt.

 

IMG_2870
American style BBQ saus