Gemakkelijk gerecht voor de camping: Kip Kebab

Als je naar buiten kijkt zou je het nog niet zeggen maar het is zomer. En dus is het ook (bijna) weer vakantietijd. Vuurmeestertje zelf gaat binnenkort ook even genieten van een paar vrije weken. Dat betekent dat het blog ook even wat rustiger wordt.. Maar geen zorgen, achter de schermen gebeurt er genoeg!

Speciaal voor op de camping een simpel gerecht.. maar o zo lekker! Kip kebap, bereidt boven een houtvuur proef je duidelijk een rooksmaak, maar bereid op de BBQ of gewoon in de oven minstens zo lekker.

Wat heb je nodig?

800 gram Kipfilet
200 gram yoghurt
1 limoen
3 takjes verse munt
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel cayennepeper
zout
olijfolie
ijsbergsla
pitabroodjes

Aan de slag:

Maak een mooi kookvuur, steek de BBQ aan of verhit de oven voor.

Bestand_001

Snijd de kipfilet in de lengte in lange stroken. Meng in een kom de komijn, de koriander en de cayennepeper met de yoghurt en het sap van een halve limoen. Dit wordt zowel je marinade als saus bij de kebab.

Bestand_004

Schenk de helft van de saus bij de kip en meng het geheel goed door zodat alle stroken kip bedekt zijn met de saus. Laat minimaal 10 minuten marineren.

Bestand_000

 Maak een dressing van een scheut olijfolie en het sap van de andere helft van de limoen. Hak de blaadjes munt fijn en meng deze met een klein beetje zout door de dressing. Snijd nu de ijsbergsla fijn en vermeng deze met de dressing.

Rijg de stroken kipfilet aan spiesen, mooie grote bbq spiesen zijn handig. Zorg dat je het vlees goed aanrijgt zodat het gewicht van het vlees goed verdeeld is over de spies. Dit voorkomt dat de spiesen niet goed te draaien zijn omdat het zwaardere gedeelte telkens naar beneden draait.. geloof me.. ik spreek uit ervaring…

Grill de pitabroodjes (als je het echt goed wilt doen bak je vers chapa brood). Grill vervolgens de spiesen gaar.

Bestand_002

Serveer met pita (of chapa) brood en ijsbergsla en een beetje saus..

Bestand_003

Ik wens jullie een ontzettend fijne vakantietijd toe!