Even bijpraten.

Het is eventjes stil geweest, ik hoop dat jullie me niet al teveel hebben gemist.

Het waren even een paar drukke weken.

Maar uiteraard heb ik niet stil gezeten, achter de schermen is er een hoop gebeurd. Ik ben druk geweest met het uitproberen van diverse kruidenmengsels, waarvan een aantal erg lekker zijn!! en met soms bijzondere ingrediënten. De recepturen volgen.. Nog even geduld dus.

Verder was er een experiment met pepernoten uit de Dutch Oven wat heel erg mislukte.. Ik zal u de beelden besparen, maar het kwam erop neer dat ik net zoveel kolen binnen als buiten de Dutch Oven had.. Tja, hoe “ervaren” je ook denkt te zijn, er gaat ook wel eens wat mis.. Maar dat dat gaan we nog eens opnieuw proberen, met hopelijk een beter resultaat.

Verder heb ik contact gehad met de organisatie van het Wereldkampioenschap Stamppot en Snert koken, met de vraag of ik mee kan doen. Maar dan wel buiten en op houtvuur! En hoewel de commissie het zou bespreken, heb ik nog niets gehoord. Dat weerhoudt mij overigens niet om alvast te oefenen. De bedoeling is om een heerlijke variant van de klassieke erwtensoep te maken, de eerste probeersels zijn veelbelovend!

IMG_3283

Meteen maar even 150 liter erwtensoep.. en nee.. niet in de Dutch Oven of de Bogrács.