Ze smelten de kazen… Kaas in een jasje.

Afgelopen zaterdag tijdens de workshop hebben we dit gerecht gemaakt, en wie dol is op kaas zal dit recept zeker weten te waarderen. Verpak je favoriete kaas in een plak bladerdeeg, samen met een flinke schep jam, compote of honing er bovenop. En bak dit in een Dutch Oven goudbruin.

Heerlijk als voor- of nagerecht en je kunt er leuk mee variëren! Gebruik bijvoorbeeld eens een kleine camembert of brie. Of neem een mooi stuk geitenkaas, in principe is iedere zachte kaassoort te gebruiken. Ook met je vulling kun je goed variëren, gebruik bijvoorbeeld eens dadels of noten.

Zorg ervoor dat je kaas zo koud mogelijk is, zet het na het inpakken nog even een poosje in de koeling (of vriezer als je wat minder tijd hebt). Dit voorkomt dat je kaas al gaat “lopen” voordat het bladerdeeg mooi bruin is.

Kaas in een jasje

Bron:: De Vuurmeester
Print

Wat heb je nodig?

 • 1 plak zachte kaas
 • 1 plak bladerdeeg
 • 1 schep jam, vruchtencompote of honing

Aan de slag:

 1. Leg de plak zachte kaas op de plak bladerdeeg

 2. Schep een flinke schep jam, vruchtencompote of honing op de kaas.

  Je kunt prima variëren met de vulling. Probeer bijvoorbeeld ook eens dadels of noten.

 3. Pak de kaas in bladerdeeg.

  Als je een kleine camembert of brie in zijn geheel gebruikt, neem dan 2 of meerdere plakken bladerdeeg.

 4. Vet een Dutch Oven in en bak de kaaspakketjes goudbruin. 

  Gebruik meer boven dan onderwarmte.

  Serveer warm.

Christian Boomker

Christian Boomker

Ik ben opgeleid tot levensmiddelentechnoloog en later tot kok. Koken en alles wat er bij hoort heeft altijd mijn interesse gehad. Ik werk als kok in een Forensisch Psychiatrisch Centrum, daarnaast ben ik veel bezig met buiten koken. Ik gebruik daarvoor niet alleen de BBQ, maar kook, stoof, bak en braad ook in de ketel en de Dutch oven. Op houtvuur en in gietijzer, Oorspronkelijk koken noem ik dat.

Facebook Twitter LinkedIn