Bak de baconreepjes uit in een Dutch Oven
Maak de ui en de knoflook schoon en snipper ze fijn.
Voeg 6 eetlepels boter toe.
Als de boter gesmolten is voeg je de ui en knoflook toe. Laat onder af en toe roeren mee bakken tot de uien zacht worden.
Dan de bloem erbij en vermeng dat met het vet in je Dutch Oven. Laat de bloem op een laag vuur zachtjes garen, zonder dat het kleurt.
Voeg al roerend de melk toe zodat er een glad mengsel ontstaat.
Voeg daarna op dezelfde manier de kippenbouillon toe.
Haal de Dutch Oven van het vuur en voeg de zure room, de geraspte kaas en de geraspte aardappelen toe.
Meng het geheel goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Als je er muffins van wil maken, schep je nu het mengsel in een ingevette muffinvorm.
Smelt in een ander pannetje de laatste twee eetlepels boter. Als de boter gesmolten is doe je hier een paar handjes cornflakes bij en schep je het geheel goed door elkaar. Zorg dat alle cornflakes bedekt zijn met wat gesmolten boter.
Bedek het aardappelmengsel met de beboterde cornflakes en bak op een gemiddelde temperatuur (ongeveer 180 graden Celsius) gaar.