Print

Hertenstoof

Bron: De Vuurmeester

Wat heb je nodig?

  • 500 gram hertenpoulet
  • 2 eetlepels bloem
  • 6 sjalotten
  • 200 gram paddenstoelen
  • 1 winterpeen
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 kruidnagelen
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 200 milliliter rode wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 รก 2 plakken ontbijtkoek
  • zout
  • peper

Aan de slag:

  1. Snijd de hertenpoulet in blokjes en bak deze in de Dutch Oven rondom bruin. Voeg de bloem toe en schep het geheel goed om.
  2. Maak de sjaloten schoon maar laat ze heel.
  3. Snijd de paddenstoelen en de winterpeen in plakken en voeg samen met de sjalotten toe. 
  4. Doe er laurier en kruidnagel bij en laat kort meebakken.
  5. Blus af met rode wijn en kook kort in.
  6. Voeg de bouillon toe samen met de tijm en rozemarijn.
  7. Laat het geheel, onder af en toe roeren, op een laag vuur stoven.

    Breng de schotel op smaak met peper en zout en voeg zodra het vlees gaar is de ontbijtkoek toe. Roer de koek goed door de stoof totdat deze helemaal is opgenomen.