Print

Gevulde Courgette Bloemen Lazy Style

De meeste ingrediĆ«nten in dit recept kwamen van uit de tuin van camping Lazy en van hun dieren. Op de camping had ik niet de beschikking over een weegschaal. Hoeveelheden zijn dus bij benadering en aan de eigen smaak onderhevig. 

Bron: De Vuurmeester

Wat heb je nodig?

  • 8 courgette bloemen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine courgette
  • 1 scheutje zonnebloem olie
  • 1 stuk Scheitenkaas Kaas gemaakt van een mengsel van schapen en geitenmelk
  • 5 cherry tomaatjes
  • peper
  • zout
  • (paprika)sambal naar smaak
  • 2 stuks bosuitjes
  • 16 plakken spek

Aan de slag:

  1. Knip de courgette bloemen aan een kant open en verwijder de stampers.

  2. Maak de uien en de knoflook schoon.

    Snipper de uien en hak de knoflook fijn. 

    Snijd de courgette in kleine reepjes.

  3. Verhit in een DO een scheutje zonnebloemolie en fruit de uien en knoflook even aan.

    Temper de hitte.

    Voeg de courgette toe en laat deze even mee bakken. 

  4. Snijd een stuk kaas in kleine blokjes.

  5. Hak de cherry tomaatjes fijn

  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in kleine ringen. 

  7. Voeg de kaas, de cherry tomaatjes en bosuitjes toe. Laat kort mee bakken.

    Haal de DO van het vuur en breng het geheel op smaak met peper, zout en wat (paprika)sambal.

  8. Vul de courgette bloemen met het mengsel.

  9. Wikkel om iedere bloem 2 plakken spek.

  10. Bak de bloemen tot het spek krokant is. 

    Ik maakte gebruik van een plancha, maar een gewone DO of een skillet wil ook prima!