Print
Chili con Carne
Bron:
De Vuurmeester
Wat heb je nodig?
2
middelgrote uien in halve ringen
1
bol
solo knoflook, fijngehakt
olijfolie
500
gram
rundergehakt
200
gram
zongedroogde tomaten, fijngehakt
2
blikken
tomatenblokjes รก 400 gram
1
rode peper, in ringen gesneden
2
theelepels
gemalen komijn
1
theelepel
chilipoeder
1
theelepel
kaneel
zout
peper
2
blikken
kidneybonen, uitgelekt
40
gram
pure chocolade, fijngehakt
150
milliliter
Griekse yoghurt
1
bosje
verse koriander, fijngehakt
Aan de slag:
Fruit de uien en de knoflook aan in een beetje olijfolie.
Voeg het gehakt toe en rul deze bruin.
Voeg de zongedroogde tomaten en tomatenblokjes toe, laat even pruttelen. Als het mengsel te droog is doe je er een beetje water bij.
Doe de rode peper bij het mengsel, voor minder pit verwijder je de zaadjes. Meng de komijn, chilipoeder en kaneel erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat het geheel een half uurtje pruttelen.
Voeg de kidneybonen toe en verwarm goed door.
Smelt de chocolade door de chili.
Serveer met een schepje Griekse yoghurt en garneer met wat koriander.