Schil de pompoen en halveer deze. Verwijder de zaadlijsten en de vezelachtige kern.
Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 cm groot.
Maak de uien schoon en snipper ze.
Maak de knoflook schoon door deze met de platte kant van een mes te pletten. Verwijder de schillen.
Verhit in een Dutch Oven of Bogrács de boter en olijf olie. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze, onder af en toe roeren, goudbruin.
Voeg de pompoen toe en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de witte wijn, een royale eetlepel tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Breng het geheel aan de kook.
Voeg de bouillon toe zodat de groenten er net onder staan. Breng op nieuw aan de kook en laat op een laag vuur zachtjes doorkoken.
Pureer de soep als de pompoen zacht en gaar is. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Garneer met wat geraspte Parmazaanse kaas.