Vegetarisch: gevulde wraps met groenten en geitenkaas.

Print pageEmail page

Het blijft toch lastig.. buitenkoken en vegetarisch eten. Misschien komt dat omdat we buitenkoken vooral associëren met barbecueën en barbecueën met het eten van vlees.

Vaak komt men niet verder dan een groenteburger of een groentenspies. Niets mis mee.. maar als je ook je vegetarische gast een onvergetelijke avond wil bezorgen dan zul je toch met iets anders moeten komen.

Bijvoorbeeld deze gevulde wraps.

Vegetarische wrap met groenten en geitenkaas

Gang:: Hoofdgerecht
Keuken:: Mexicaans
Aantal personen:: 6 Stuks
Bron:: De Vuurmeester
Print

Wat heb je nodig?

  • 6 stuks wraps
  • 1 bakje kruidenboter uit het koelvak of zelfgemaakt
  • 1/2 stuk peen
  • 1 stuk ui
  • 1/2 stuk prei
  • 1/4 stuk knolselderij
  • geitenkaas
  • peper
  • zout

Aan de slag:

  1. Leg een wrap op je werkblad en besmeer deze met wat kruidenboter.
  2. Maak de groenten schoon. Snijd de peen in dunne reepjes, de ui en de prei in dunne halve ringen en de knolselderij in kleine blokjes. Het verschil in snijvormen zorgt straks voor een beetje structuur. Het is belangrijk om niet te dik te snijden zodat de groenten straks ook gaar worden.

    Meng de groenten door elkaar. Schep wat van de groentenmix op het midden van de wrap, verdeel het over de middenlijn waarbij je een centimeter of twee van de randen blijft.

  3. Snijd de geitenkaas in blokjes en verdeel deze over de groentenmix. Breng op smaak met wat peper en zout.

    Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen.

  4. Rol de wrap nu op waarbij je er voor zorgt dat de groentenmix en de kaas er zo gelijkmatig bij in gerold wordt. Probeer zo strak mogelijk op te rollen.

  5. Leg de wrap met de naad naar beneden op een bord.

    Herhaal het vullen en oprollen met de resterende wraps.

    Grill de wraps kort aan beide kanten boven een laag vuur tot de kaas wat gesmolten is.

  6. Serveer als geheel of in kleinere stukken.
  7. TIP: varieer eens met de vulling en/of de kaas.

 

Christian Boomker

Christian Boomker

Ik ben opgeleid tot levensmiddelentechnoloog en later tot kok. Koken en alles wat er bij hoort heeft altijd mijn interesse gehad. Ik werk als kok in een Forensisch Psychiatrisch Centrum, daarnaast ben ik veel bezig met buiten koken. Ik gebruik daarvoor niet alleen de BBQ, maar kook, stoof, bak en braad ook in de ketel en de Dutch oven. Op houtvuur en in gietijzer, Oorspronkelijk koken noem ik dat.

Facebook Twitter LinkedIn