Sticky Bacon Apple

Sommige smaakcombinaties lijken vreemd, maar blijken in de praktijk heel goed te passen. Zo maak ik wel eens chocolate steak, biefstuk met chocolade, op het eerste gezicht een vreemde combinatie maar erg lekker. En als je denkt dat biefstuk met chocolade al extreem is, mijn goede vriend Brute bosjesman Erik eet biefstuk met vruchtjes en slagroom…  Ik bedoel maar.

Een andere combinatie die je misschien  op het eerste gezicht niet bij elkaar vindt passen is die van spek en suiker (Behalve dan misschien een spek pannenkoek met stroop). Toch is dit een hele lekkere combi, doe er een beetje appel bij en je hebt een heel lekker gerechtje dat je zowel als voorgerecht en als nagerecht zou kunnen serveren. Probeer het maar eens in combinatie met kaas, neem wel een kaas met een uitgesproken smaak zoals bv Roquefort of camembert. Een gewone 48+ Goudse kaas vind ik te “licht” van smaak.

Sticky Bacon Apple

Bron:: De Vuurmeester
Print

Wat heb je nodig?

 • 1 appel
 • spek in repen
 • palmsuiker

Aan de slag:

 1. Bak in een skillet een aantal repen spek krokant en laat deze uitlekken op wat keukenpapier. Bewaar het spekvet in de skillet

 2. Schil de appel en verwijder het klokhuis.

  Snijd de appel in plakken van ongeveer 1cm dik

 3. Halveer een aantal repen spek (ongeveer 3 per plak appel) in de lengte.

  Ik halveer ze zodat dadelijk de appelplakken gemakkelijker in te wikkelen zijn.

 4. Wikkel de appel in met de halve repen spek. 

  Vergroot  eventueel met een ronde steekvorm het gat waar het klokhuis heeft gezeten. Dit vergemakkelijkt het inwikkelen.

 5. Bak de appel/spek plakken in het spekvet in de skillet.

  Als het spek bruin is bestrooi je de plakken met wat palmsuiker. Zodra de suiker is gesmolten draai je de plakken om en bestrooi je de andere kant.

  Draai de plakken nog een keer om zodat de suiker aan beide kanten goed is gekarameliseerd.


 6. Schep de appelplakken uit de pan en verkruimel er wat van de uitgebakken spek repen over.