Smakelijke feestdagen en een creatief 2015!

Amuses

Een vraag die iedereen die een beetje kan koken wel kent, is de vraag of je een salade of hapjes of iets dergelijks kunt maken voor een feestje. Zo rond de feestdagen komt de vraag vaker voorbij en afhankelijk van hoeveel tijd/zin ik heb, is het antwoord “ja” of “nee”. Soms wordt  je die vraag gesteld door iemand die je niet kunt weigeren, voor die mensen maak je tijd.

Als kok show je graag je vaardigheden en doe je je uiterste best om met iets moois op de proppen te komen. En dan kan het zomaar gebeuren dat in eens alles samen komt..

Ik ben gezegend met een stel fijne collega’s die niet te beroerd zijn om mee te denken én mee te helpen. Dus toen ik gevraagd werd om voor de verjaardagen van 2 bijzondere familieleden wat hapjes en salades te verzorgen, vlogen de ideeën al snel over tafel. Het is prachtig om te zien hoe het creatieve proces vorm krijgt en hoe ideeën als vanzelf uitmonden in fantastische creaties.

Spiegel met hapjes

Het mooiste bewijs dat samenwerken tot mooie dingen leidt, is voor mij de totstandkoming van deze vissalade. gaandeweg ontstonden er steeds meer ideeën en kwamen er prachtige details tot stand.

vis saladeZeemeermin vissalade 2 Vis salade 1

Zonder de input van anderen was ik nooit tot dit eindresultaat gekomen. Dus of je nu professioneel kookt of een hobby kok bent:

Durf nieuwe dingen te proberen, sta open voor ideeën en wees een bron van inspiratie voor elkaar. Op culinair gebied, maar ook in het leven.

Ik wens jullie smakelijke feestdagen en een fantastisch creatief 2015!