Nog een Chili con Carne

Afgelopen zaterdag deed ik samen met Laura, onze oudste, mee aan de Tailgate 2018: Chili. Een tailgate is een fenomeen dat is ontstaan in de VS. Bij sportwedstrijden of andere evenementen wordt er vanuit de kofferbak van de auto gekookt.

Tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag kregen we een vak van 6×3.2 meter toegewezen. Daarin moest alles wat we nodig hadden staan. Dus ook de auto. Het was een ontzettend gaaf en gezellig evenement, dus een volgende keer doen we zeker weer mee.

We kookten een variant van de chili die ik vorig jaar schreef voor Campwerk.  Je vindt het hieronder.

 

Chili con Carne

Bron:: De Vuurmeester
Print

Wat heb je nodig?

  • 2 middelgrote uien in halve ringen
  • 1 bol solo knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 200 gram zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes á 400 gram
  • 1 rode peper, in ringen gesneden
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • zout
  • peper
  • 2 blikken kidneybonen, uitgelekt
  • 40 gram pure chocolade, fijngehakt
  • 150 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 bosje verse koriander, fijngehakt

Aan de slag:

  1. Fruit de uien en de knoflook aan in een beetje olijfolie.
  2. Voeg het gehakt toe en rul deze bruin.
  3. Voeg de zongedroogde tomaten en tomatenblokjes toe, laat even pruttelen. Als het mengsel te droog is doe je er een beetje water bij.
  4. Doe de rode peper bij het mengsel, voor minder pit verwijder je de zaadjes. Meng de komijn, chilipoeder en kaneel erdoor.


    Breng op smaak met zout en peper.

  5. Laat het geheel een half uurtje pruttelen.
  6. Voeg de kidneybonen toe en verwarm goed door. 
  7. Smelt de chocolade door de chili.
  8. Serveer met een schepje Griekse yoghurt en garneer met wat koriander.