Hazenpeper… een heerlijk herfstig gerecht. Voor de liefhebbers van wild is dit gerecht een absolute aanrader omdat de typische wildsmaak extra tot zijn recht komt.
In plaats van hazenpoulet gebruik ik hazenbout, voor een andere presentatie en voor het gemak…want hier thuis… ben ik de enige die het eet.
Je slager kan je vast en zeker helpen aan een paar mooie bouten.
Wat heb je nodig?
- 1 grote ui
- 1 bol solo knoflook
- 1/2 knolselderij
- 4 hazenbouten
- zout
- peper
- 50 gram boter
- 100 gram spekreepjes
- 250 milliliter rode wijn
- 380 milliliter wildfond
- 3 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagelen
- 40 gram pure chocolade
- 1 plak ontbijtkoek
Aan de slag:
-
Maak de ui en de knoflook schoon en snipper ze fijn. Maak de knolselderij schoon en snijd in kleine blokjes.
-
Verhit de boter in een DO en bak hierin de spekreepjes bruin. Schep ze uit de pan en laat op wat keukenpapier uitlekken.
-
Braad in het bakvet de hazenbouten rondom bruin, schep uit de pan en houd apart.
-
Fruit de ui, knoflook en knolselderij in het braadvet. Blus af met de wijn en de fond.
-
Breng het geheel aan de kook. Zodra het geheel kookt de hazenbouten toevoegen.
-
Voeg tenslotte de spekreepjes samen met de tijm, laurier en kruidnagelen toe.
-
Stoof de hazenbouten zachtjes gaar. Het vlees valt dan van het bot. Schep de bouten uit de pan en houd warm.
-
Breng het vocht op een hoog vuur aan de kook en kook het in tot een dunne saus.
-
Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade en ontbijtkoek toe. Roer goed door tot alles is opgenomen.
-
Schep de saus over de hazenbouten.