Gevulde varkenshaas, lekker van het vuur!

Een tijdje terug kwam ik de PYRON vuurton met grillplaat tegen… en die had ik nog niet. Met de nadruk op had… inmiddels staat dit geweldig leuke apparaat in onze tuin te prijken en hebben we er al een heel aantal lekkere dingen op gemaakt. een van die gerechten was gevulde varkenshaas.

In een eerder blog schreef ik al eens over varkenshaas omwikkeld met rauwe ham, salie en gebrande perzik, dit recept is daar een variant op. En ontzettend lekker. Dit recept is daar een variant op.

Gevulde varkenshaas

Bron: De Vuurmeester

Wat heb je nodig?

  • 300 gram varkenshaas
  • 5 á 6 plakken gerookt spek
  • geitenkaas
  • Italiaanse kruiden

Aan de slag:

  1. Snijd de varkenshaas in 5 á 6 stukken met ongeveer dezelfde breedte als je repen gerookte spek.

  2. Snijd de stukken varkenshaas in, maar net niet helemaal door. 

  3. Klap de stukken varkenshaas open en besmeer met geitenkaas en bestrooi met wat Italiaanse kruiden.

  4. Rol de stukken op en omwikkel met een plak gerookt spek.

  5. Bak ze in een Dutch Oven, Skillet, bakplaat of bbq gaar. 

    Serveer er eventueel wat gegrild fruit bij. 

Christian Boomker

Christian Boomker

Ik ben opgeleid tot levensmiddelentechnoloog en later tot kok. Koken en alles wat er bij hoort heeft altijd mijn interesse gehad. Ik werk als kok in een Forensisch Psychiatrisch Centrum, daarnaast ben ik veel bezig met buiten koken. Ik gebruik daarvoor niet alleen de BBQ, maar kook, stoof, bak en braad ook in de ketel en de Dutch oven. Op houtvuur en in gietijzer, Oorspronkelijk koken noem ik dat.

Facebook Twitter LinkedIn