Gevulde courgette bloemen LazyStyle

Zo he… dat is een tijd terug dat ik voor het laatst een blog heb geschreven. In tussentijd is er veel gebeurd, de “vieze” koekjes die ik ontwikkelde voor de stichting HungerNdThirst, hebben veel aandacht gekregen. Met de nodige drukte tot gevolg.

En natuurlijk zijn we ook nog op vakantie geweest… naar een schitterende camping in Slowakije. Hier heb je bij iedere plek een vuurplaats, kun je pannen en driepoten lenen, gebruik maken van de pluktuin vol groenten en genieten van heerlijke producten van de eigen boerderij en uit de omgeving. Farm & Camping Lazy, een aanrader!

In de periode dat wij er waren stond de pluktuin vol met courgettes. Daar kan je natuurlijk heerlijke soep van maken, maar wist je ook dat je de bloemen van de courgette kunt eten? Ik gebruik bij voorkeur de mannelijke bloemen, die geven namelijk geen vrucht. Je kunt ze gemakkelijk herkennen… de vrouwelijke bloemen hebben direct onder de bloem een verdikking. Dat wordt later de courgette. Mannelijke bloemen hebben die verdikking niet. Wil je nog meer courgettes??? Pluk dan niet alle mannelijke bloemen van de plant.

Pluk de bloemen bij voorkeur ’s ochtends vroeg. De bloemen staan dan open en zijn dus gemakkelijker te vullen, pluk ze een dag eerder zodat ze wat minder stug zijn. Tijdens het vullen scheuren ze dan minder snel, je kunt ze op een stukje vochtig keuken papier prima in de koelkast bewaren.

Gevulde Courgette Bloemen Lazy Style

Bron:: De Vuurmeester

De meeste ingrediënten in dit recept kwamen van uit de tuin van camping Lazy en van hun dieren. Op de camping had ik niet de beschikking over een weegschaal. Hoeveelheden zijn dus bij benadering en aan de eigen smaak onderhevig. 

Print

Wat heb je nodig?

  • 8 courgette bloemen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine courgette
  • 1 scheutje zonnebloem olie
  • 1 stuk Scheitenkaas Kaas gemaakt van een mengsel van schapen en geitenmelk
  • 5 cherry tomaatjes
  • peper
  • zout
  • (paprika)sambal naar smaak
  • 2 stuks bosuitjes
  • 16 plakken spek

Aan de slag:

  1. Knip de courgette bloemen aan een kant open en verwijder de stampers.

  2. Maak de uien en de knoflook schoon.

    Snipper de uien en hak de knoflook fijn. 

    Snijd de courgette in kleine reepjes.

  3. Verhit in een DO een scheutje zonnebloemolie en fruit de uien en knoflook even aan.

    Temper de hitte.

    Voeg de courgette toe en laat deze even mee bakken. 

  4. Snijd een stuk kaas in kleine blokjes.

  5. Hak de cherry tomaatjes fijn

  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in kleine ringen. 

  7. Voeg de kaas, de cherry tomaatjes en bosuitjes toe. Laat kort mee bakken.

    Haal de DO van het vuur en breng het geheel op smaak met peper, zout en wat (paprika)sambal.

  8. Vul de courgette bloemen met het mengsel.

  9. Wikkel om iedere bloem 2 plakken spek.

  10. Bak de bloemen tot het spek krokant is. 

    Ik maakte gebruik van een plancha, maar een gewone DO of een skillet wil ook prima!