Gebakken peren met Serrano ham

Met de gebakken peren zitten… die uitdrukking ken je vast wel. Als je met de gebakken peren zit is niet erg positief, tenzij het deze gebakken peren zijn! Maar ik denk dat je daar niet lang mee blijft zitten…

Deze gebakken peren zijn erg snel en simpel te maken, maar ontzettend lekker! Leuk als voorgerecht, maar kan ook prima als nagerecht met bijvoorbeeld een beetje ijs en slagroom. Het zoute van de ham geeft een heerlijke tegenhanger aan het zoete van het ijs en de slagroom.

Maak ze in een skillet, op de deksel van je Dutch Oven of op een plancha.

Gebakken Peren in Serrano ham

Aantal personen: 4 personen
Bron: De Vuurmeester

Wat heb je nodig?

  • 2 rijpe peren neem lekkere zoete zoals Bartlett, red Williams of Anjou
  • 4-6 dunne plakken serrano ham
  • zout
  • peper

Aan de slag:

  1. Snijd de peren in de lengte in ruim 1 cm dikke plakken. Je haalt 2 tot 3 plakken uit een peer. Het klokhuis mag blijven zitten.

  2. Wikkel elke plak peer in een of twee plak(ken) ham.

  3. Leg de plakken met de naad naar beneden op een hete bakplaat. Bak tot de peer zacht wordt en de ham krokant.

  4. Draai de plakken om en bak de andere kant tot de ham ook aan die kant krokant is.
  5. Bestrooi  met zout en peper naar smaak.
  6. Serveer de plakken warm.

Christian Boomker

Christian Boomker

Ik ben opgeleid tot levensmiddelentechnoloog en later tot kok. Koken en alles wat er bij hoort heeft altijd mijn interesse gehad. Ik werk als kok in een Forensisch Psychiatrisch Centrum, daarnaast ben ik veel bezig met buiten koken. Ik gebruik daarvoor niet alleen de BBQ, maar kook, stoof, bak en braad ook in de ketel en de Dutch oven. Op houtvuur en in gietijzer, Oorspronkelijk koken noem ik dat.

Facebook Twitter LinkedIn