Gametime!

Misschien heb je het gemerkt maar waarschijnlijk niet… het afgelopen jaar heb ik  geen enkele wedstrijd gedaan. In tegenstelling tot eerdere jaren. Bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan en ik barst weer van de (gekke) ideeën… Dus in 2018 ben ik bij verschillende wedstrijden van de partij!

Om te beginnen op 16 februari het WK Snert- en Stamppot koken in Groningen, waar ik op beide onderdelen mee ga doen.

Op 7 april doen ik samen met mijn collega’s mee aan de tailgate challenge in Lunteren, tijdens een tailgate kook je als het ware vanuit je kofferbak van je auto. Alles wat je gebruikt (inclusief auto) moet passen in een vak van 3.20 x 6 meter. Deze editie maken we een chili.

En dan op 1&2 september staat er een heuse bbq wedstrijd op het programma, de 2e internationale Suydersee BBQ wedstrijd in Zeewolde.

Vuurmeestertje gaat uit zijn comfort zone en en doet mee met het Triple-T bbq team in een heuse KCBS wedstrijd. Triple-T staat voor The Training Team en KCBS voor Kansas City Barbecue Society. Een KCBS wedstrijd bestaat uit vier categorieën, Chicken, Ribs, Pork en Brisket. Deze moet je naar je beste kunnen inleveren bij de jury. Een stevige uitdaging, want het niveau op deze wedstrijden ligt hoog.

Ik beschouw mijzelf als een buitenkoker en niet zozeer als barbecueër, hoewel ik de barbecue best gebruik tijdens het buiten koken. Dus toen de gelegenheid zich voordeed om mee te draaien met Triple-T, heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Gelukkig gaan er twee trainingsweekenden aan de wedstrijd vooraf waarbij we uitgebreid geïnstrueerd gaan worden en onder toeziend oog van zeer ervaren wedstrijdbarbecueërs de gerechten gaan oefenen. Stiekem heb ik de hoop dat ik als buitenkokert iets extra’s kan toevoegen… we zullen zien! Ik heb er hoe dan ook ontzettend veel zin in!

Mocht je nog meer leuke wedstrijden weten… let me know!