ff wachten.. Pizza!!

IMG_3942
Dat smaakt goed!!

 

Lalalala lalalala
Ja daar ben ik weer hoor
Lalalalalalalalala
Effe wachten

Ik kom aan u vertellen dat u pizza’s moet gaan eten
En wie niet naar me luisteren wil die moet ’t zelf maar weten
Een pizza is een ronde schijf met kaas en veel tomaten
De onderkant is van karton maar dat heb niemand in de gaten

Jaa

Pizza, pizza, ooh pizza
Pizza, pizza
Effe wachte, pizza
Lalalala lalalala
Lalalalalalalalala

Maar vanaf vandaag hoef je  nooit meer te bestellen, want deze bodem is absoluut niet van karton en zo ontzettend lekker! Nu denk je vast, heeft die Vuurmeester ook al een pizzaoven in de tuin staan? Was dat maar waar! Zo’n ding zou ik dolgraag willen hebben, maar dan heb ik ook een grotere tuin nodig vrees ik..  Deze pizza maak ik in de Dutch Oven of in de skillet waar de deksel van mijn Dutch Oven precies op past.

Als je de tijd hebt, dan maak je ook het deeg zelf en anders vindt je in het koelvak van de supermarkt vers pizzadeeg. Dat voldoet ook uitstekend. Mijn dochters vinden het geweldig om mee te helpen. Deeg kneden, uitrollen en beleggen.. ze kunnen overal bij helpen en genieten zo dubbel van de pizza. Je kunt de pizza beleggen met alles wat je lekker vindt.

Wat heb je nodig?

Voor het deeg:
500 gram bloem
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 zakje gedroogde gist (7 gram)
250 milliliter lauw water

Voor de saus:
2 grote blikjes tomatenpuree
Scheutje olijfolie
½ theelepel oregano
½ theelepel basilicum of een paar verse blaadjes
Eventueel wat gepureerde olijven

Voor het beleg:
Wat je maar lekker vindt

IMG_3940
Nu nog even bakken

Aan de slag:

Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. doe hier het zout, de gist en het water in. Laat even staan en voeg dan het zout en de olie toen aan de bloem. Kneed het geheel tot een glad en soepel deeg. Laat je deeg een half uurtje rusten op een warme plek, bij het vuur of in de Dutch Oven met een paar briketten op het deksel. Let er wel op dat de temperatuur niet te hoog wordt.

Ondertussen heb je mooi de tijd om even je ingrediënten voor je beleg te snijden en je pastasaus te maken. De saus maak je door simpelweg de ingrediënten voor de saus goed door elkaar te mengen.

Als het deeg gerezen is verdeel je die in stukken, die je vervolgens uitrolt tot een ronde deeglap. De dikte van je deeglap is een kwestie van smaak. Denk er wel om dat hoe dunner het deeg, hoe sneller het gaar is.

Bekleed de bodem van je Dutch Oven of skillet met bakpapier en  leeg je pizzabodem daar op. Je kunt de pizza ook prima maken zonder bakpapier. Ik gebruik het om de pizza makkelijker uit de pan te kunnen halen en de pan blijft zo ook schoner.

Smeer met de bolle kant van een lepel de pizzabodem in met de saus en beleg deze met wat je maar lekker vindt. En vergeet de kaas niet.

Bak de pizza in je Dutch Oven of skillet op ongeveer 195 graden Celsius (kijk hier voor het aantal benodigde briketten). Kijk regelmatig of de pizza al gaar is. Meestal is dat na 12 tot 15 minuten, maar er gaat niets boven je eigen controle. Veel en vaak..

IMG_3941
De pizza na het bakken

 

En als je dat eenmaal geproefd hebt… dat smaakt goooeeeed!