Dutch Oven gehaktbrood met spek

Print pageEmail page

Gehaktbrood met spek… waarom met spek? Gewoon omdat met spek alles lekkerder wordt!

Gehaktbrood kun je op veel manieren maken en met veel verschillende vullingen. Denk aan groenten, kaas, spek (er bestaat immers niet zoiets als teveel spek) of zoals ik gedaan heb, met hardgekookte eieren.

Dit gerecht noemt men ook wel een “fatty” vanwege het speklaagje.  Tijdens de bereiding smeer je het gehaktbrood in met wat van je favoriete bbqsaus.

Het allerlekkerste warm, maar ook koud prima te eten!

Dutch Oven Gehaktbrood met Spek

Bron:: De Vuurmeester

Heerlijk gehaktbrood, gevuld met hardgekookte eieren en omwikkeld met spek

Print

Wat heb je nodig?

  • 500 gram Rundergehakt
  • 1 Ei
  • 2 Beschuiten Verkruimeld
  • 1 theelepel Komijn Gemalen
  • 1 theelepel Koriander Gemalen
  • 2 theelepels Groninger mosterd
  • Peper
  • Zout
  • 3 Eieren Hardgekookt
  • 300 gram Spek In repen
  • 50 millilter Bbq saus
  • 50 millilter Ketchup
  • 5 druppels Tabasco Chipotle

Aan de slag:

  1. Meng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuiten en breng op smaak met komijn,koriander,mosterd,peper en zout.

  2.  Bekleed je Dutch Oven met het spek, laat een kant van het spek over de rand van de Dutch Oven hangen.

  3. Bedek de bodem van de Dutch Oven met 2/3 van het gehakt. Pel de hardgekookte eieren en leg ze in het midden van het gehakt.

    Bedek de eieren met het restant van het gehakt en vorm het brood.

  4. Vouw het overhangende spek over het gehakt zodat het gehakt geheel bedekt is.

  5. Bak het gehaktbrood op ongeveer 180°C tot het spek bruin begint te worden.

  6. Meng 50 milliliter ketchup met 50 milliliter bbqsaus en 5 druppels tabasco chipotle. 

  7. Smeer het gehaktbrood in met de saus en bak verder tot het brood gaar is.

 

Christian Boomker

Christian Boomker

Ik ben opgeleid tot levensmiddelentechnoloog en later tot kok. Koken en alles wat er bij hoort heeft altijd mijn interesse gehad. Ik werk als kok in een Forensisch Psychiatrisch Centrum, daarnaast ben ik veel bezig met buiten koken. Ik gebruik daarvoor niet alleen de BBQ, maar kook, stoof, bak en braad ook in de ketel en de Dutch oven. Op houtvuur en in gietijzer, Oorspronkelijk koken noem ik dat.

Facebook Twitter LinkedIn