Als je regelmatig kookt in je Dutch Oven en je zoekt regelmatig naar recepturen, dan weet je het… Er is een hoop te vinden, veel in kookboeken en nog veel meer online. Alleen als het gaat over Dutch Oven koken, zijn deze recepturen heel vaak in het engels. Met engelse maten, gewichten en temperaturen.
Daar probeer ik natuurlijk met De Vuurmeester iets aan te veranderen. Aangezien nog niet alle Dutch Oven recepturen op deze site staan, het onmogelijke doe ik direct… wonderen duren iets langer, moet je genoegen nemen met een lijstje. Ik rond af op hele getallen.
Uiteindelijk is het niet zo heel belangrijk of een eetlepel nu 14,5 of 15 gram bevat.
Gewichten:
US/UK NL
1/4 oz 10 gram
1/2 oz 15 gram
1 oz 30 gram
2 oz 55 gram
3 oz 85 gram
4 oz 110 gram
5 oz 140 gram
6 oz 170 gram
7 oz 200 gram
8 oz (1/2 lb) 225 gram
9 oz 250 gram
10 oz 280 gram
11 oz 310 gram
12 oz 340 gram
13 oz 370 gram
14 oz 400 gram
15 oz 425 gram
16 oz (1lb) 450 gram
Volume:
US UK NL
1/4 tsp 1,25 ml
1/2 tsp 2,5 ml
1 tsp 5 ml
1/2 Tbsp (1,5 tsp) 7,5 ml
1 Tbsp (3 tsp) 15 ml
1/4 cup (4 Tbsp) 2 fl oz 60 ml
1/3 cup (5 Tbsp) 2,5 fl oz 75 ml
1/2 cup (8 Tbsp) 4 fl oz 125 ml
2/3 cup (10 Tbsp) 5 fl oz 150 ml
3/4 cup (12 Tbsp) 6 fl oz 175 ml
1 cup (16 Tbsp) 8 fl oz 250 ml
1 1/4 cups 10 fl oz 300 ml
1 1/2 cups 12 fl oz 350 ml
1 pint (2 cups) 16 fl oz 500 ml
2 1/2 cups 20 fl oz (1 pint) 625 ml
5 cups 40 fl oz (1 qt) 1,25 l
tsp= teaspoon= theelepel
Tbsp= tablespoon = eetlepel
Temperaturen:
°F °C
Lauw 225 – 275 110 – 140
Lauw warm 275 – 300 140 – 150
Warm 325 – 350 160 – 180
Matig heet 375 190
Heet 400 – 425 200 – 220
Heel heet 450 230