Conversietabellen, handig voor de buitenkoker

Als je regelmatig kookt in je Dutch Oven en je zoekt regelmatig naar recepturen, dan weet je het… Er is een hoop te vinden, veel in kookboeken en nog veel meer online. Alleen als het gaat over Dutch Oven koken, zijn deze recepturen heel vaak in het engels. Met engelse maten, gewichten en temperaturen.

Daar probeer ik natuurlijk met De Vuurmeester iets aan te veranderen. Aangezien nog niet alle Dutch Oven recepturen op deze site staan, het onmogelijke doe ik direct… wonderen duren iets langer, moet je genoegen nemen met een lijstje. Ik rond af op hele getallen.

Uiteindelijk is het niet zo heel belangrijk of een eetlepel nu 14,5 of 15 gram bevat.

Gewichten:


US/UK           NL


1/4 oz                    10 gram
1/2 oz                    15 gram
1 oz                       30 gram
2 oz                       55  gram
3 oz                       85  gram
4 oz                      110 gram
5 oz                      140 gram
6 oz                      170 gram
7 oz                      200 gram
8 oz (1/2 lb)          225 gram
9 oz                       250 gram
10 oz                     280 gram
11 oz                     310 gram
12 oz                     340 gram
13 oz                     370 gram
14 oz                     400 gram
15 oz                     425 gram
16 oz (1lb)             450 gram

Volume:


US                    UK                    NL


1/4 tsp                                                      1,25 ml
1/2 tsp                                                         2,5 ml
1 tsp                                                               5 ml
1/2 Tbsp (1,5 tsp)                                      7,5 ml
1 Tbsp (3 tsp)                                              15 ml
1/4 cup (4 Tbsp)       2 fl oz                        60 ml
1/3 cup (5 Tbsp)       2,5 fl oz                     75 ml
1/2 cup (8 Tbsp)        4 fl oz                      125 ml
2/3 cup (10 Tbsp)      5 fl oz                      150 ml
3/4 cup (12 Tbsp)      6 fl oz                       175 ml
1 cup (16 Tbsp)          8 fl oz                       250 ml
1 1/4 cups                 10 fl oz                      300 ml
1 1/2 cups                 12 fl oz                       350 ml
1 pint (2 cups)           16 fl oz                      500 ml
2 1/2 cups                  20 fl oz (1 pint)        625 ml
5 cups                         40 fl oz (1 qt)              1,25 l

tsp= teaspoon= theelepel
Tbsp= tablespoon = eetlepel

Temperaturen:


                                             °F             °C


Lauw                                                         225 – 275          110 – 140
Lauw warm                                             275 – 300           140 – 150
Warm                                                      325 – 350            160 – 180
Matig heet                                                        375                      190
Heet                                                         400 – 425            200 – 220
Heel heet                                                          450                      230

Christian Boomker

Christian Boomker

Ik ben opgeleid tot levensmiddelentechnoloog en later tot kok. Koken en alles wat er bij hoort heeft altijd mijn interesse gehad. Ik werk als kok in een Forensisch Psychiatrisch Centrum, daarnaast ben ik veel bezig met buiten koken. Ik gebruik daarvoor niet alleen de BBQ, maar kook, stoof, bak en braad ook in de ketel en de Dutch oven. Op houtvuur en in gietijzer, Oorspronkelijk koken noem ik dat.

Facebook Twitter LinkedIn