Arepas con Carne: Maïsbroodjes gevuld met pittig gehakt (glutenvrij)

Arepas zijn ongerezen broodjes op basis van maïsmeel. Deze, van oorsprong Venezolaanse , broodjes kunnen zowel met hartige als een zoete vulling gegeten worden.

Voor het maken van de broodjes gebruik je voorgekookt maismeel, ik gebruik de meel van het merk Harina P.A.N., ongekookt maismeel is niet geschikt omdat het geen vocht opneemt en je er dus geen deeg van kunt maken.

De arepas worden gebakken in een droge skillet,  bak ze op een niet al te hoog vuur zodat ze voldoende tijd krijgen om te garen.

Arepas con Carne

Bron: De Vuurmeester

Wat heb je nodig?

Voor de Arepas:

  • 400 milliliter lauw water
  • 5 gram zout
  • 300 gram Harina P.A.N. maïsmeel

Voor de vulling:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 bol solo knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 eetlepel pruimensaus
  • gemalen koriander
  • gemalen komijn
  • gerookt paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 4 takjes bladpeterselie

Aan de slag:

  1. Los het zout op in het water en meng dit met het maismeel tot een deeg.
  2. Laat het deeg een paar minuten rusten. Vorm 1 tot 1,5 cm dikke plakken met een diameter van ongeveer 12 cm.
  3. Bak de plakken in een droge skillet, als de arepas “hol” klinken zijn ze gaar. 
  4. Bak het gehakt rul in een skillet of Dutch Oven. Hak de ui, knoflook en spaanse peper fijn en laat deze even meebakken.

  5. Voeg een eetlepel pruimensaus toe, deze kun je zelf maken maar is ook te koop in de supermarkt. 
  6. Breng het gehakt op smaak met gemalen koriander, komijn, wat gerookt paprikapoeder, peper en zout.
  7. Snijd de arepas open en vul ze met het pittige gehaktmengsel.

    Garneer met wat fijn gesneden bladpeterselie.

 

Christian Boomker

Christian Boomker

Ik ben opgeleid tot levensmiddelentechnoloog en later tot kok. Koken en alles wat er bij hoort heeft altijd mijn interesse gehad. Ik werk als kok in een Forensisch Psychiatrisch Centrum, daarnaast ben ik veel bezig met buiten koken. Ik gebruik daarvoor niet alleen de BBQ, maar kook, stoof, bak en braad ook in de ketel en de Dutch oven. Op houtvuur en in gietijzer, Oorspronkelijk koken noem ik dat.

Facebook Twitter LinkedIn