Aardappelpannekoekjes

Print pageEmail page

Onderweg naar Hongarije aten wij afgelopen zomer in een leuk Duits restaurantje. Daar serveerden ze overheerlijke “kartoffel puffer”. Een soort aardappelpannekoekjes. Na enig aandringen kreeg ik het recept mee…

Het kon dus niet anders… ik moest ze natuurlijk  op houtvuur maken.

Hieronder vindt je het recept. Je kunt er trouwens ook heel leuk mee variëren!

Aardappelpannekoekjes

Gang:: Bijgerecht
Keuken:: Duits
Bron:: De Vuurmeester

Heerlijke pannekoekjes waarmee je ook heel leuk mee kunt variëren.  Meng er bijvoorbeeld wat kaas, spek of verse kruiden door.

Print

Wat heb je nodig?

  • 1 Kilo Aardappels
  • 2 Stuks Uien
  • 1 Bol Solo knoflook
  • 1 Ei
  • 3-4 Eetlepels Bloem
  • Peper/zout
  • Zonnebloemolie

Aan de slag:

  1. Schil de aardappelen en rasp ze,met een grove rasp, in een kom. Druk zoveel mogelijk vocht uit de rasp. Giet het vocht uit de kom.

  2. Maak de uien en de knoflook schoon en rasp ook deze boven de kom. Meng het geheel goed door elkaar. 

  3. Meng het ei met de rasp en schep er de bloem door heen. Breng op smaak met wat peper en zout. 

  4. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een skillet. Schep met een lepel een hoopje mengsel in de pan en druk met de lepel voorzichtig plat tot een pannekoekje. 

  5. Bak de pannekoekjes goudbruin.

Christian Boomker

Christian Boomker

Ik ben opgeleid tot levensmiddelentechnoloog en later tot kok. Koken en alles wat er bij hoort heeft altijd mijn interesse gehad. Ik werk als kok in een Forensisch Psychiatrisch Centrum, daarnaast ben ik veel bezig met buiten koken. Ik gebruik daarvoor niet alleen de BBQ, maar kook, stoof, bak en braad ook in de ketel en de Dutch oven. Op houtvuur en in gietijzer, Oorspronkelijk koken noem ik dat.

Facebook Twitter LinkedIn